HINA/ FENA/ Emir BURLOVIĆ

‘Treba graditi BiH kako bi se zaustavio egzodus mladih’

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozvao je u u petak u poruci povodom Uskrsa na izgradnju Bosne i Hercegovine kao zemlje blagostanja i napretka, a ne zemlje nereda i kriminala iz koje odlazi sve veći broj mladih ljudi.

“Mi trebamo zemlju blagostanja i napretka, a ne zemlju nereda i kriminala. Naša se politička orijentacija od one devijantne mora okrenuti u moralnu, od one otimačke, pohlepne i lakome mora postati skromna, savjesna i transparentna”, rekao je kardinal Puljić.

Pri tome je pojasnio kako je najvažnije preobraziti se u “skromno, čestito i radino društvo” te upozorio na velike socijalne razlike u društvu i nepravdu, što je najčešće razlog odlaska mladih ljudi.

“Naš pomladak odlazi i nepovratno se seli u druge zemlje, a nitko se ne smatra odgovornim za to. Međutim, očita je nestabilnost i napetost na svim poljima našega života, što opravdano obeshrabruje mlade ljude, štoviše potiče ih da bježe iz vlastite zemlje”, dodao je vrhbosanski nadbiskup.

U uskrsnoj poruci kardinal Puljić je istaknuo i kako BiH sve više izjedaju pojave korupcije, problema u zdravstvu, manipuliranja školstvom te urušavanja sudstva i zakazivanja ekonomije i proizvodnje.

“Dok god se bude potkradalo ovu zemlju, a ne izgrađivalo i dok god se bude pljačkalo zajedničko dobro, a ne čuvalo i razvijalo, bit ćemo jedni drugima sve veći neprijatelji jer jaz između onih koji nepravedno stječu i onih od kojih se otima, postat će razlogom trajne nestabilnosti ove zemlje”, ocijenio je kardinal Puljić i pozvao sve da se ujedine u borbi protiv zla te pobjedu dobra.

“Ne bojmo se života, nego prihvaćajmo i odgajajmo djecu s vjerom i ljubavlju! Ne plašimo se svoje zemlje, svoje grude, svoje majke – jer se isplati u njoj ostati i za nju se boriti i žrtvovati”, poručio je u uskrsnoj  čestitki vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Komentiraj