Traži se zamjena za nestalu kraljicu gavrana iz Londonskog tornja

Screenshot YouTube

Kraljice gavrana iz Londonskog tornja (Tower of London) nema već nekoliko tjedana. Vijest su prenijeli brojni svjetski mediji, a na službenom profilu društvenih mreža se naglašava kako postoji velika bojazan da je Merlina uginula, piše bbc.com.

Merlina je bila najpoznatija od gavrana-čuvara londonske kule i Britanskog kraljevstva. Elitni vojnik i turistički vodič (beefeater) Christopher Skaife je zadužen za sigurnost i funkcioniranje bivše vojne utvrde i zatvora. Merlinu je često predstavljao na društvenim mrežama od 2007. godine, kada je postala jedna od gavrana, koji se drže u prostoru i kavezima poznate londonske atrakcije. Skaife je zadužen i za hranjenje i treniranje gavrana, a sada je u velikoj tuzi, jer više nema njegove miljenice.

Kraljevskom odlukom od prije 300 godina u prostoru tornja se uvijek mora držati najmanje šest gavrana. Postoji legenda, koja kaže kako će Britansko kraljevstvo pasti u slučaju da gavrani napuste prostor Londonskog tornja. Na svu sreću sedam gavrana u tornju i dalje čuva britansku krunu.

Objavljuje RavenmasterNedjelja, 17. siječnja 2021.

Komentiraj