TRAŽI SE REAKCIJA PREMIJERA I PREDSJEDNICE: HDZ-ovac poziva na strijeljanje aktivista

HINA/ Ivan ŠARAVANJA

Inicijativa mladih za ljudska prava u svom je današnjem priopćenju izrazila zabronutost za stanje ljudskih prava i slobodu govora u Republici Hrvatskoj, u društvu u kojem član vladajuće partije poziva na nasilje protiv onih s kojima se ne slaže.

Navode kako je u ponedjeljak oko 18 sati Hrvoje Marušić je javno pozivao na kažnjavanje aktivista za ljudska prava smrću. “Marušić je bio vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju te kako sam tvrdi, ozbiljan kandidat za poziciju ministra poduzetništva i obrta u vladi Tihomira Oreškovića”, priopćili su iz Inicijative te pozvali na hitnu reakciju premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Granar Kitarović, koji bi, kako kažđu, trebali stati u obranu slobode govora bez straha od nasilja.

Inicijativa je informacije o komentarima Marušića dostavila i DORH-u, te policiji. Sporni komentari su upućeni na sadržaj kojeg Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom s podrškom od više od 500 građana traži od Vlade Republike Hrvatske da uputi ispriku svim žrtvama i obiteljima žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava koji su se počinjeni za vrijeme i neposredno nakon vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’ izvršene u kolovozu 1995. godine, prenosi N1.

“Stoko yugokomunistička,treba vas sudit i streljat. Nakon pet godina rata i agresije na RH vi pišete ovakve gadarije … DA SMO DEMOKRATSKA DRŽAVA,SUDILI BI VAM ZA VELEIZDAJU I STRELJALI VAS ! A vjerovatno i hoće,uskoro …”, napisao je Marušić.

“Ovaj poziv na linč pokazuje zabrinjavajuću količinu obezvrjeđivanja međunarodnog prava negiranjem utvrđenih činjenica pred međunarodnim sudovima u hrvatskoj javnosti koje podržavaju i institucije RH svojim nečinjenjem i vođenjem politike poricanja”, stoji u priopćenju Inicijative.

Komentiraj