‘TRAUMATIČNO ISKUSTVO’ Psihijatar o muškarcu koji se zapalio na Markovu trgu: ‘Vrijeme i mjesto govori nešto…’

Autor:

Photo: Nova TV/Screenshot

Psihijatar Oliver Ojdanić komentirao je tragičan slučaj muškarca koji se zapalio pred zgradom Vlade. Ispred zgrade Vlade na Markovu trgu, podsjetimo, muškarac se polio benzinom i zapalio. Trenutno se nalazi u Centru za liječenje opeklina u Traumatološkoj bolnici.

Za Dnevnik Nove TV psihijatar Oliver Ojdanić komentirao je što može biti okidač za ovakav čin.

“Kada osoba počini pokušaj suicida vjerojatno postoji neki okidač, ali kada imamo ovakvu nekakvu priču, sigurno je riječ o dubljoj patologiji“, rekao je Ojdanić te dodao da će se tek završetkom istrage moći ustvrditi o čemu je točno bila riječ.

Psihijatar je komentirao i mogućnost da je ovaj čin bio politički izazvan.

“Vrijeme i mjesto kao i način na koji je to počinjeno definitivno govori još nešto, a što je u pozadini svega toga ponovno možemo znati tek nakon istrage”, rekao je Ojdanić.

Komentirao je pamti li slične događaje.

“Osobno ne pamtim ovakve slučajeve. Mogu se samo referirati na studenta medicine Jana Palaka koji je 1968. godine počinio u ime prosvjeda suicid na ovakav način zbog intervencije u Čehoslovačkoj”, pojasnio je Ojdanić za Novu TV.

Posebna pozornost morat će se posvetiti i očevicima ovog događaja kao i obitelji stradalog.

“Bilo bi dobro s njima obaviti razgovore i poručiti im da se jave svojim liječnicima ili psihijatrima. To je traumatično iskustvo”, rekao je Ojdanić.

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

 

UŽAS NA MARKOVOM TRGU Liječnici: ‘Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 1 mjesec

Govori, govori! Iako u Nizozemskoj ima više od 18 milijuna podanika, od kojih se najmanje polovina bavi nekom vrstom kriminala, ipak je malo ubistava koja se dese tako specifičnim osobama, na tako specifičan način i na tako specifičnom mjestu, da istražitelji ne bi mogli znati o kojem se ubojstvu radi, kada bi ih to interesiralo!