Tramišak: “Prva sredstva Fonda za oporavak krajem ove ili početkom iduće godine”

 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u utorak je za N1 kazala da prva sredstva Fonda za oporavak očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Kazala je da se neki projekti iz ‘Projekta Slavonija’ već realiziraju. “Tražili smo od županija da nam dostave projekte, da vidimo koji su spremni, neka rješenja javne infrastrukture koja nedostaje, javnih vodno-komunalnih projekata, plan oporavka…”, rekla je.

Tramišak je dodala da nema bojazni da će Hrvatska ostati bez projekata koji će povlačiti sredstva iz fondova Europske unije. “Ovo je 6 tisuća projekata spremnih odmah. U financijskoj perspektivi 2021.-2027. naravno da će ih biti još, ovo su projekti koji su stigli s regionalne i lokalne samouprave. Prvi sljedeći javni pozivi će biti raspisani upravo za gospodarstvenike i za opremanje proizvodnih kapaciteta, govorim o svima, uključujući i prehrambenu industriju. Očekujemo veliki broj projekata gospodarstvenika”, kazala je ministrica Tramišak.

Otkrila je i da prva sredstva iz Fonda za oporavak očekuju krajem ove ili početkom iduće godine. “Imamo oko 800 milijuna eura na raspolaganju u sljedeće tri godine”, zaključila je Tramišak.

Komentiraj