Dva dana nakon terorističkog napada kamionom na božićnom sajmu u Berlinu, policija ima novog osumnjičenika, javlja Die Welt.

Pretragom kamiona su pronađeni dokumenti s osobnim podacima. Navodno je riječ o boravišnoj dozvoli te policija sada traži 23-godišnjeg Tunižana. On se smatra prijetnjom i koristi četiri lažna identiteta.

Postoji sumnja da je 23-godišnjak ozlijeđen, s obzirom da su u vozačkoj kabini pronađeni tragovi DNK neidentificirane osobe.

U tijeku je i pretraga bolnica na području Berlina i Brandenburga.

Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, Ranko Vilović za potvrdio je da su vlasti jutros objavile da je od ukupno 60 žrtava, poginulih i ranjenih, identificirano njih 50 i da među njima nema hrvatskih državljana, piše N1.

‘Još je preostala identifikacija osam žrtava, troje poginulih i petero ozlijeđenih, duboko se nadamo da niti među njima neće biti hrvatskih državljana’, kazao je Vilović.

Dodao je kako su ljudi u šoku, ali da nema mjesta panici: ‘Strah je prisutan, ali on nije prvladavajući osjećaj, postoji osjećaj žalosti i tuge, osjećaj zgroženosti i šoka, ali ne postoji panika, već odlučnost da se nastavi s dosadašnjim načinom života, a to su i bile poruke državnika, pa i svjetovnih i vjerskih vođa.’

 

Komentiraj