Traje potraga za nestalim pomorcima

I dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom iz Šibenika i drugim pomorcima nestalima na Atlantiku. Objavljeno je da je sinoć uočen prevrnut čamac za spašavanje, a opaženo je i jedno tijelo u moru, javlja HRT.

Inače, tegljač Bourbon Rhode najvjerojatnije je potonuo zbog prodiranja mora, tisuću 200 nautičkih milja od otoka Martiniquea. Za sada su spašena trojica ukrajinskih pomoraca.

Za portal morski.hr riječki pomorac koji je svojedobno upravljao potonulim brodom podsjetio je na tragično potonuće broda iste kompanije u kojem je 2007. u Škotskoj poginulo 8 osoba.

– Veliki incident koji je tada uzbudio norvešku javnost uzrokovao je i niz sudskih tužbi, pa je u siječnju 2009. upravo tvrtka Bourbon ofshore, kažnjena s 5 milijuna norveških kruna, tada je to bilo 530 000 eura. U obrazloženju stoji da kapetanu broda, koji je potonuo zajedno s maloljetnim sinom, nije dano dovoljno vremena da nauči o plovilu, njegovoj posadi i složenoj operaciji koja mu slijedi, objasnio nam je u telefonskom razgovoru Jurica Gašpar, urednik portala morski.hr.

Komentiraj