Traje potraga za nestalim avionom u Indoneziji, obitelj čeka vijesti o sudbini voljenih

Spasilačke ekipe u subotu navečer reflektorima su osvjetljavali vode uz obalu indonezijske prijestolnice Džakarte. Tragaju za putničkim zrakoplovom Boeingom 737-500, aviokompanije Sriwijaya Air sa 62 osobe, koji je ranije u subotu nedugo nakon polijetanja izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara.

Avion je poletio u 07:40 sati po lokalnom vremenu, a najvjerojatnije se srušio u ocean. Još uvijek se čeka službena potvrda. Prema podacima švedske stranice Flightradar24, zrakoplov je četiri minute nakon polijetanja smanjio brzinu i izgubio više od tri tisuće metara visine.

U zrakoplovu se nalazilo 62 ljudi – 56 putnika, uključujući sedmero djece, i šest članova posade, izvijestio je Metro TV.

Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu, rekao je ministar prometa Budi Karya Sumadi. “Zabrinuti smo zbog ove nesreće”, rekao je na konferenciji za novinare ministar te najavio akciju potrage za zrakoplovom. Surjanto Tjahjono, šef Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza rekao je da se priprema podvodna potraga za crnim kutijama.

Zamjenik operativnog odjela Nacionalne agencije za traganje i spašavanje Bambang Suryo Aji rekao je kako se strahuje da je zrakoplov pao u more između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte. “Po dosad raspoloživim informacijama, na tom je području pronađeno nekoliko krhotina za koje sumnjamo da su pripadale zrakoplovu. One su već na našem brodu na kojemu ćemo obaviti daljnju istragu”, rekao je.

U istom tom području vojska je rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi.

Lokalni ribari tvrde da su vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

Komentiraj