EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Tragovi eksploziva na tijelima žrtava nesreće egipatskog zrakoplova

Istražitelji egipatske zrakoplovne nesreće EgyptAira u kojoj je u svibnju smrtno stradalo 66 putnika i članova posade, u četvrtak su izjavili da su na posmrtnim ostacima žrtava pronašli tragove eksploziva.

Zrakoplov koji je letio na liniji Pariz – Kairo 19. svibnja se srušio u jedan od najdubljih dijelova Sredozemlja.

Egipatsko istražno povjerenstvo izdalo je priopćenje u kojemu stoji da su istražitelji na ostacima nekih žrtava nesreće pronašli tragove eksploziva. Pojedinosti nisu objavljene, no rezultati istrage poslani su tužiteljstvu.

Sudski izvor je kazao da tužiteljstvo još nije dobilo informacije o tragovima eksploziva, no da ih svakako kani uključiti u istragu.

Egipatski izvor blizak slučaju za Reuters je kazao kako je Egipat izvijestio Francusku o rezultatima istrage prije nekoliko mjeseci, no da su francuski istražitelji zatražili više vremena kako bi ih proučili.

“Zbog toga je priopćenje objavljeno tek sada”, rekao je izvor, želeći ostati anoniman.

Pariški Le Figaro u rujnu je pisao o tome da su francuski istražitelji na ostacima srušenog zrakoplova otkrili ostatke TNT-a, no nije im bilo dopušteno da nastave istragu. Egipatski su dužnosnici tada zanijekali da opstruiraju francusku istragu.

Komentiraj