Tragičan kraj: Tijelo četverogodišnjaka nestalog u Belgiji pronađeno u Nizozemskoj, uhićen muškarac

Masovna potraga za četverogodišnjim dječakom koji je nestao prošlog tjedna u Belgiji, u ponedjeljak je okončana tragično u susjednoj Nizozemskoj.

Tijelo dječaka, piše BBC, pronađeno je na umjetnom otoku u nizozemskoj pokrajini Zeeland, a policija je izvijestila da je priveden 34-godišnji državljanin Belgije. Policija je priopćila da je muškarac, kojeg nisu službeno identificirali, uhićen u nizozemskom gradu Meerkerk, oko 120 kilometara sjeveroistočno od mjesta gdje je pronađeno dječakovo tijelo.

Nizozemski mediji su objavili da je Dean Verberckmoes prije prijave nestanka bio s obiteljskim prijateljima, a policija je priopćila da su dječak i osumnjičeni muškarac posljednji put viđeni u belgijskom gradu Sint Niklaas nedaleko od Antwerpena.

Nestanak Deana Verberckmoesa prijavila je njegova obitelj nakon što ga njegova dadilja nije ostavila u kući bake i djeda.

U Nizozemskoj je pokrenuta ogromna potraga nakon što je stigla informacija da bi dječak mogao biti u toj zemlji. Nakon uhićenja 34-godišnjeg Belgijca policija je objavila opis i fotografiju dječaka te izdala tzv. žuto upozorenje, kakvo se izdaje u slučajevima otmice djeteta.

Tijelo dječaka pronađeno je ubrzo nakon upozorenja na Neeltje Jansu, umjetnom otoku u pokrajini Zeeland. U policijskom priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer navodi se da je u potrazi sudjelovao policijski helikopter, a istražitelji su pronašli ‘moguće mjesto zločina’. Oko 22 sata po lokalnom vremenu policajci su pronašli ‘beživotno tijelo djeteta’, stoji u priopćenju.

U kratkoj poruci objavljenoj na Twitteru, policija je potvrdila da su posmrtni ostaci nestalog dječaka. Obitelji je uputila sućut te se zahvalila svima koji su sudjelovali u potrazi.

Komentiraj