TRAGEDIJA U NIŠU: Izgubila novorođenče, dan kasnije umrla i ona

 

Dan nakon što je umrla njezina novorođena beba, preminula je i 27-godišnja žena iz Niša koja je bila na respiratoru zbog sumnje na zarazu koronavirusom, objavili su mediji u Srbiji.

Liječnici su rekli da je žena u visokom stadiju trudnoće primljena u bolnicu s teškim respiratornim problemima uz sumnju da je zaražena koronavirusom. Tjedan dana bila je na odjelu intenzivne njege, uz 24-sati nadzor. Testovi na koronavirus pokazali su se, međutim, negativnima.

No njezino se stanje pogoršalo, pa su je liječnici odlučili poroditi carskim rezom. Dijete je umrlo ubrzo nakon rođenja u ponedjeljak.

Dan kasnije, jutros, umrla je i majka. “”Bolest je dobila i sistemski karakter, s popuštanjem više organa, i pored svih napora ona je u 8:55 preminula”, izjavio je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u Nišu Radmilo Janković. Bit će obavljena obdukcija.

“Što da vam kažem, teško mi je reći bilo što. Čuvali smo se od korone, pazili smo svo vrijeme da se slučajno ne razboli, ali dogodilo se, iako su testovi bili negativni”, izjavio je suprug pokojnice za novine Blic.

Komentiraj