Tragedija u Kamerunu: Izbio požar u diskoteci, najmanje 16 mrtvih

Najmanje je 16 ljudi poginulo u požaru u noćnome klubu u luksuznoj četvrti kamerunskog glavnog grada Yaoundéa, koji je u noći na nedjelju slučajno izazvao vatromet.

Tragedija se dogodila u vrijeme dok je Kamerun domaćin Afričkoga kupa nacija (ACN), kontinentalnog nogometnog prvenstva.

“Požar je izbio slučajno, a prvo izvješće govori o 16 mrtvih (…) i osam teško ozlijeđenih” osoba, stoji u pisanome priopćenju ministarstva komunikacija.

Incident se dogodio u glavnoj dvorani Liv’s Night Cluba, smještenog u luksuznoj četvrti Bastos, u kojoj se nalaze brojna luksuzna zdanja, zgrade stranih veleposlanstava i rezidencije diplomata.

“Vatra koju je prouzročio vatromet najprije je progutala strop zgrade, a potom su odjeknule dvije snažne eksplozije, što je među posjetiteljima izazvalo paniku i stampedo”, stoji u priopćenju ministarstva.

“Kad smo stigli na mjesto događaja shvatili smo da je ondje opća panika i da je izbio velik požar s puno dima”, rekao je vatrogasni dužnosnik Yaoundéa za AFP, želeći ostati anoniman. Dodao je da su on i kolege “izbrojili 16 mrtvih i pet ozlijeđenih”.

U dvorištu zgrade ostali su nagorjeli predmeti, no fasada diskoteke nije uništena niti je izgorjela, piše novinar AFP-a.

“Sve se odvijalo vrlo brzo, bilo je nešto iza 2 sata ujutro, a većina posjetitelja stiže oko 3. Sve se dogodilo u unutarnjem prostoru zbog čega ima puno žrtava”, rekao je AFP-u zaštitar koji se ondje nalazio u trenutku tragedije.

Komentiraj