TRAGEDIJA NA PROSLAVI DANA DRŽAVNOSTI U INDIJI Žice od papirnih zmajeva prerezale grla muškarca i dvoje djece

Troje ljudi, među kojima je i dvoje djece preminuli su na slavlju indijskog Dana nezavisnosti, nakon što su im žice od papirnih zmajeva prerezale grla, prenose tamošnji mediji. Trogodišnji i četverogodišnji dječaci gledali su nebo prepuno papirnatih zmajeva, popevši se kroz krovni prozor na automobilima svojih obitelji. Nalazili su se u različitim dijelovima grada Delhija, a ‘nešto oštro’ im je porezalo grla. Na isti način smrtno je stradao i 22-godišnji muškarac, koji se vozio na motociklu.

Policija je kasnije objavila kako su žice za puštanje papirnih zmajeva bile ‘ojačane’ staklom u prahu, a služile su kako bi oborile zmajeve suparnikih natjecatelja. Velik broj Indijaca prilikom slavlja pušta papirne zmajeve. Također, svake godine barem nekoliko ljudi nastrada zbog oštrih žica, u Indiji poznatih kao manja.

Prošle godine na sličan je način smrtno stradao petogodišnji dječak u sjevernoindijskom gradu Moradabadu, a godinu ranije umrla je četverogodišnjakinja u Jainpuru. Vlada u Delhiju sada je zabranila upotrebu ‘naoštrenih’ manja te obećala educirati ljude o opasnostima koje one predstavljaju.

Komentiraj