Tragedija na Krku: Utopila se dok je iz uzburkanog mora pokušavala spasiti supruga i unuka

Pedesetdvogodišnja žena s područja Osijeka u subotu je preminula, nakon što je na Krku skočila u olujno more kako bi spasila supruga i 10-godišnjeg unuka. U trenutku kada je žena skočila u more, području grada Krka puhalo je olujno jugo i dizalo velike valove.

Djed i unuk zbog valova i struje nisu uspjevali izaći iz mora na krčkom gradskom kupalištu Plav. Njih su na kraju iz mora izvukla dvojica djelatnika autokampa ‘Ježevac’, i to na nekoliko stotina udaljenoj plaži spomenutog autokampa.

Djelatnici su uz pomoć jednog vatrogasca na obalu uspjeli izvući i ženu, no preminnula je unatoč pruženoj prvoj pomoći.

“Uz pomoć ostatka posade s kopna i konopa koje su im s stijena ovi uspjeli dobaciti, djelatnici kampa i vatrogasac uz tešku su se muku uspjeli dočepati žala, zajedno sa utopljenicom kojoj, pokazalo se nakon pokušaja njene reanimacije, nažalost više nije bilo spasa.

U međuvremenu dok je akcija spašavanja trajala, na poprište tragedije stigla su i dva tima krčke medicinske pomoći ali, nažalost, niti njihova nastojanja vraćanja u život nesretne žene nisu urodila plodom”, rekao je Dinko Petrov, prvi čovjek krčkih vatrogasaca za Novi list.

Komentiraj