Dusko Jaramaz/PIXSELL

TRAGEDIJA KOD JOSIPDOLA: Prilikom razminiranja poginuo jedan pirotheničar, a drugi je teško ranjen

Prilikom razminiravanja poljoprivrednih površina u Sabljakima Modruškim kod Josipdola u ponedjeljak ujutro teško su ozlijeđena dvojica pirotehničara koji su nakon nesreće zbrinuti u ogulinskoj bolnici.

Nakon toga je potvrđeno da je jedan od njih je preminuo.

Radi se o 26-godišnjaku koji je u tvrtki radio oko godinu dana

Nesretnom mladiću su liječnici u ogulinskoj Općoj bolnici amputirali obje potkoljenice, no nažalost mu nije bilo spasa.

 Njegov koleat,eško ozlijeđeni Dario S. (37) je u kritičnom stanju, a trenutno je u ogulinskoj bolnici.

Ravnateljica ogulinske opće bolnice Jadranka Francetić izjavila je Hini da je jedan od pirotehničara životno ugrožen te da su mu amputirane obje potkoljenice. “Pokušali smo ga transportirati za Zagreb, ali to nije bilo moguće pa se za njegov život bore u operacijskoj sali”, kazala je ravnateljica. Ozljede drugog pirotehničara, dodala je, nisu toliko teške.

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiravanje (HCR) Dražen Jakopec potvrdio je Hini da su prilikom eksplozije mine ozlijeđeni pirotehničari iz vukovarske tvrtke Detektor.

Jakopec je kazao da mu je žao što se to dogodilo jer su pirotehničari mala zajednice u kojoj se svi dobro poznaju, ali da je nažalost njihov posao toliko opasan da je nesreće uvijek moguće. “Na rubu smo plaća, ali čujemo da su obojica operirana. Za jednog od njih znamo da je izvan žiovotne opasnosti, a to se nadamo i za drugoga”, rekao je Jakopec koji je telefonsku izjavu dao s mjesta nesreće, gdje zajedno s drugim predstavnicima HCR-a, prisustvuje očevidu kroz koji zajedno s policijom nastoje utvrditi što se točno dogodilo.

 

Komentiraj