Nešto prije podneva u Ličkom Ribniku poginuo je jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, potvrdila je ličko-senjska policija.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F, a još dvojica pirotehničara zadobila su ozljede i nalaze se u gospićkoj bolnici.

Dvojica 36-godišnjih pirotehničara koji su u minskom incidentu u Ličkom Ribniku ozlijeđeni u petak nisu u životnoj opasnosti pa je  jedan otpušten na kućnu njegu, a drugi premiješten iz gospićke u karlovačku Opću bolnicu.

Zamjenik ravnateljice Opće bolnice u Gospiću Petar Radošević kazao je da su dvojica ozlijeđenih pirotehničara u bolnicu dovezeni nešto iza podneva vozilom njihove pirotehničarske tvrtke te su bolnički obrađeni i već otpušteni.

“Mogu reći da ni jedan od dvojice ranjenih pirotehničara nije životno ugrožen, oni su kod nas zbrinuti i transportirani bez ikakve daljnje ugroze, jedan s lakšim ozljedama kući, a drugi s težom ozljedom u karlovačku bolnicu”, rekao je Radošević.

Nesreću u kojoj je nešto prije podneva u Ličkom Ribniku stradao jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, izazvala je eksplozija najopasnije mine, poznate i kao ‘promovka’, izjavio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Dražen Jakopec.

Prema neslužbenom izvoru sva trojica pirotehničara su Karlovčani, poginuli je imao 39 godina, a a svu trojicu angažirala je tvrtka BIO-F iz Lekenika.

Komentiraj