Toyota Yaris slavi veliki uspjeh, proizvedeno 10 milijuna primjeraka

Jubilarni Yaris GR Sport, proizveden je u Toyotinoj tvornici u Francuskoj, na mjestu gdje se Yaris proizvodi od 2001.

 Višestruko nagrađivani i popularni Toyota Yaris ostvario je brojku od 10 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta i tako se pridružio ostalim popularnim Toyotinim modelima Corolla, Camry, RAV4, Hilux i Land Cruiser koji su već postigli  8-znamenkastu brojku.

Yaris je vodeći u klasi u pogledu inovacija i pionir po pitanju uvođenja novih tehnologija i koncepata u segment kompaktnih automobila i to već četvrt stoljeća, a tijekom čitavog tog razdoblja postojano je najprodavaniji Toyotin model u Europi.

Zadnja generacija modela Yaris jasno je dokazala koliko se ovaj model može prilagoditi potrebama kupaca, a obitelj je proširena i 2020. godine pridružio joj se dobro prihvaćen model GR Yaris, sportski model čistih performansi, a 2021. i povišeni gradski crossover SUV, Yaris Cross.

Do kraja veljače 2023. godine ukupna prodaja automobila iz obitelji Yaris u Europi dosegla je 5 5155 506 primjeraka od kad je prva generacija modela Yaris plasirana na tržište 1999. godine. Godine 2022. prodajne brojke za Yaris iznosile su više od trećine ukupno ostvarenog prodajnog rezultata za sve modele Toyota u Europi, s 185 781 prodanim primjerkom modela Yaris, 156 086 prodanih primjeraka modela Yaris Cross i 5 392 prodanih primjeraka modela GR Yaris, s udjelom od 8 % u ukupno ostvarenoj prodaji.

Yaris je iskonski globalni Toyotin model s proizvodnim tvornicama širom svijeta. Proizvodnja modela Yaris započela je u siječnju 1999. godine u tvornici Takaoka, u gradu Aichi u Japanu. Danas se Yaris proizvodi u 10 zemalja: Japanu, Brazilu, Kini, Tajvanu, Indoneziji, Maleziji, Pakistanu, Tajlandu, Francuskoj i Češkoj.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner