Toyota otkrila dimenzije svog koncept modela bZ Compact SUV

Screenshot YouTube

Toyota je izazvala veliko zanimanje lansiranjem svog modela bZ4X te japanski proizvođač ne pomišlja odustati od svog modernog programa bZ (beyond zero), koji ističe razvoj održivih pogona za budućnost, prenose autos.yahoo.com.

Model bZ4X je otkrio što možemo očekivati u budućnosti, a u sklopu nedavno održanog Los Angeles Auto Showa je otkriven koncept bZ Compact SUV. Model je sličan i prati prvotnu dizajnersku ideju, a sad se očekuje i veći interes na području Europe.

Automobilska tvrtka je otkrila koncept za europsko tržište, ističe se da je kompaktni SUV manji od legendarnog modela RAV4 i veći od C-HR. Otkrivene su točne dimenzije koncept vozila, a čini se da bi one trebale ostati približno iste.

Ističe se da bi moglo doći do promjena u odabiru naplataka i guma, kao i manjih promjena u vanjskom dizajnu, no zadržale bi se početne dizajnerske smjernice prije kretanja u proizvodnju.

Više puta je najavljeno da će program i koncept bZ (beyond zero) istraživati i predstavljati modele, koji će imati pogon na alternativna i održiva goriva, električni i pogon na vodik.

Komentiraj