NACIONAL POSJEDUJE kopije kupoprodajnih ugovora koji pokazuju da je Karamarko tijekom 90-ih kupio i prodao najmanje šest vrijednih nekretnina i do 1998. postao vlasnik dvaju stanova u centru Zagreba vrijednih ukupno 400 tisuća njemačkih maraka

Milijun i 74 tisuće kuna ili tristo tisuća njemačkih maraka. Tolika je bila vrijednost stana na zagrebačkom Trnju koji je Tomislav Karamarko u prosincu 1997. dobio u zamjenu za prodaju svoje polovice kuće na Gornjem Bukovcu Stambenoj zadruzi Gluminastan. Stan se nalazio u novoizgrađenoj zgradi koja se nalazi na uglu Bosutske ulice i Trga kardinala Šepera, preko puta Nogometnog kluba Trnje i petstotinjak metara zračne linije od Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Kako tvrde svjedoci, Karamarko je taj stan koji je izvukao prodajom imovine na Bukovcu, preprodao, a gdje je završio taj novac, pitanje je na koje bi trebao odgovoriti on sam.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKO SAŠA ZINAJA, TOMISLAV ČUVELJAK I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakRimac otvorio 100 radnih mjesta
Sljedeći članakRekordna turistička godina na crikveničkom području
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.