TORRES: “Osluškujem svoje tijelo, ne mogu više”

Fernando Torres u nedjelju je održao konferenciju za novinare u Tokiju, na kojoj je objasnio svoju odluku o završetku igračke karijere nakon 18 godina. Torres je svoju posljednju sezonu odigrao za japanski Sagan Tosu.

35-godišnjak je kazao kako je nogomet želio napustiti ‘čiste savjesti’ i prije nego je osjetio da mentalno i fizički više ne može dati 100% igri koju voli. “Za sebe imam visoka očekivanja. Uvijek sam bio iskren i mislim da više ne mogu nastupati na razini koju želim za sebe. Ne želim odći do trenutka kada više neću uživati na terenu”, rekao je Torres.

“Poznavajući i osluškujući svoje tijelo, mislim da je vrijeme da kažem zbogom”, dodao je.

Na novinarsko pitanje tko mu je tijekom karijere bio najdraži suigrač, Torres je odmah ‘ispalio’: “Steven Gerrard”, koi je bio kapetan Liverpoola za koji je Španjolac nastupao od 2007. do 2011. godine.

“Uvijek sam govorio da mi je on najdraži suigrač. Bio je igrač koji je uptpunjavao moju igru. Moji su se nastupi dzali na neku novu razinu kada je on bio na terenu sa mnom”, kazao je.

Svoju posljednju utakmicu Torres će odigrati 23. kolovoza protiv Visdel Kobea, u kojem igraju njegovi bivši suigrači i prijatelji Andres Iniesta i David Villa.

Španjolski napadač je govorio i o budućnosti. Kaže kako jš ne zna želi li biti trener ili menadžer. “Sigurno ću ostati u nogometu jer mislim da tu mogu ponuditi najviše. Atletico Madrid je moj život i vjerojatno ćemo se ponovno povezati. Možda ne odmah, ali u budućnosti”, otkrio je.

Komentiraj