TORNADO U ALPAMA Troje nestalih nakon oluje u Švicarskoj, Zermatt odsječen od svijeta

Autor:

Heavy machinery (L) is used to clear the debris and rubble in overflooded parts of the village of Taesch, near Zermatt, Switzerland, 26 June 2001. An avalanche caused the lake Weingartensee, situated above Taesch, to overflow, spilling water and debris into the village late yesterday evening. Some 150 people were evacuated temporarily.,Image: 69127525, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANDREE-NOELLE POT / AFP / Profimedia

ANDREE-NOELLE POT/AFP/Profimedia

Četiri osobe ostale su zatrpane u odronu kamenja nakon jake oluje u švicarskoj regiji Grison na jugoistoku zemlje.

Jedna žena spašena u subotu ujutro u blizini sela Lostallo sjeverno od jezera Como, izvijestila je u subotu regionalna policija.

Turističko mjesto Zermatt na Matterhornu u švicarskim Alpama odsječeno je od vanjskog svijeta zbog opasnosti od poplave.

Za ostalo troje nestalih u subotu još se tragalo.

Od petka se bilježe brojna grmljavinska nevremena i obilne oborine, poplave i odroni, izvijestila je regionalna policija.

Posebno je pogođena dolina Mesolcine južno od prijevoja San Bernardino na talijanskoj granici, rekli su. Nekoliko desetaka ljudi evakuirano je iz svojih domova iz predostrožnosti, a ceste su bile poplavljene, rekli su.

Policija je upozorila da se ne ulazi u podrume i podzemna parkirališta te pozvala stanovništvo da se kloni poplavljenih područja.

Dionica autoceste na granici s Italijom morala je biti zatvorena zbog odrona.

Dvije male rijeke izlile su se iz korita u Zermattu u petak. Željeznička linija između Vispa i Zermatta zasad je ostala zatvorena zbog opasnosti od poplave, objavila je u subotu ujutro željeznica Matterhorn-Gotthard.

Zatvorena je i cesta u selo. Načelnica Romy Biner-Hauser ustvrdila je u izjavi za švicarski radio da su svi gosti na odmoru sigurni. Onima koji nisu mogli doći ili otići bit će omogućen smještaj, kazala je.

Glavna trgovačka ulica nije bila pogođena, a restorani i trgovine rade, rekao je zaposlenik turističkog ureda.

VRIJEME NEVREMENA Nakon El Nina stiže opaka i hladna La Nina, sa sušama i poplavama

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.