Torino posudio Gojaka od Dinama

Veznjak Dinama i bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak karijeru nastavlja u Torinu koji je sezonu posudbe platio milijun eura, a ima i obvezu otkupa ugovora sljedeće godine za 4,5 milijuna eura ukoliko se ostvare određeni uvjeti.

23-godišnjak je na Maksimir pristigao u veljači 2015. godine kada je pristupio iz sarajevskog Olimpika, a nakon što je prošao školu Željezničara. U plavom dresu je u proteklom periodu odigrao 159 utakmica u kojima je upisao 15 golova i 20 asistencija. S Dinamom je osvojio pet naslova prvaka Hrvatske i tri Hrvatska nogometna kupa.

Za reprezentaciju susjedne države debitirao je u studenom 2018. godine te je dosad zabilježio 12 nastupa u kojima je postigao četiri pogotka.

Osim transfera Gojaka Dinamo je danas kompletirao i dolazak dva mlada crnogorska ofenzivca, Andrija Kolundžić je u Maksimir stigao iz Iskre Danilovgrad, Milan Vukotić iz Budućnosti Podgorica. Klub je pak napustio 17-godišnji desni bočni Filip Pobi koji je potpisao za Milan gdje će provesti na posudbi do ljeta iduće godine uz opciju otkupa ugovora.

Komentiraj