Torcida poslala poruku Savezu

U 19. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, posljednjem u ovoj kalendarskoj godini, na stadionima se okupilo 14.809 posjetitelja odnosno 2.962 po utakmici.

Najviše zanimanja je privukao duel Hajduka i Istre 1961 u kojem su Bili slavili nakon preokreta (2:1), a kojeg je na Poljudu pratilo 6.262 gledatelja.

Delegat utakmice je bio Zlatko Stanković koji je u zapisniku naveo sljedeće bilješke:

Organizacija utakmice provedena sukladno Propozicijama za ovaj stupanj natjecanja (osim što su domaći navijači smješteni na istočoj tribini u 22. minuti izvjesili transparent; “Jedan je u bijegu, sad dolazi njegov odraz, u komisiju dovodite osuđenog kriminalca, pičke iz saveza gdje Vam je obraz”), te u 25. minuti uzvikivali “HNS pederi nogomet ste sjebali”, dok je u vremenskom periodu od 65. – 67. minute, na istoj tribini upaljeno 17 baklji, jedna dimna naprava, jedna bljeskalica što je dogorjelo na istoj tribini, te je bačen jedan topovski udar, dok su u 68. minuti upaljene dvije baklje i jedna dimna naprava, koje su također dogorjele na istoj tribini. Svi upisani igrači sa valjanim liječničkim pregledom, s pravom nastupa, te plaćenom članarinom za 2019. godinu. Službene osobe imale ispravne licence. Predstavnik kluba domaćina za ispunjavanje uvjeta iz čl. 15 Propozicija natjecanja prijavio je pod nacionalno trenirane igrače pod brojem; 40. 6. 9. 10. 28. 35 i 1, a predstavnik gostiju prijavio je igreče pod brojem 7, 12, 15, 20, 25, 27 i 30. Sjeverna tribina je bila zatvorena tokom cijele utakmice za gledatelje čime je izvršena disciplinska mjera. Sigurnost službenih osoba i gostiju prije, za i nakon utakmice bez primjedbi.

>> Zoran Mamić novi član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza

Kolo je otvoreno u Velikoj Gorici gdje je samo 689 gledatelja vidjelo remi Gorice i Inter-Zaprešića (1:1), a delegat Antun Valić je o dvoboju zapisao:

Domaćin organizirao utakmicu sukladno propozicijama natjecanja HT prve nogometne lige. Uvidom i pregledom sportskih iskaznica igrača obiju momčadi utvrđena je ispravnost istih, kao i valjanost liječničkih pregleda te licenci prijavljenih službenih osoba. Sastanku pred utakmicu bio prisutan samo povjerenik za sigurnost domaćeg kluba. Sukladno propozicijama natjecanja od strane klubova prijavljeni su sljedeći nacionalno trenirani igrači, kod domaćina igrači broj: 1, 5 10, 18, 19 i 20, a kod gostiju igrači broj: 35, 8, 11, 18, 25, 13. Utakmici je prisustvovalo 689 gledatelja koji su izuzetno sportski i korektno navijali. Treneri obje ekipe prisustvovali su konferenciji za medije.

Martin Šarić je na Rujevici zajedno s 3.865 posjetitelja pratio pobjedu Rijeke nad Varaždinom (3:1) te je tom prilikom zapazio sljedeće:

Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama natjecanja HT 1. HNL. Pred početak utakmice obilježena Humanitarna akcija “Za Robija”, na način da su igrači jedne i druge ekipe te suci izašli na teren za igru u prigodnim majicama. Neposredno prije sučeva znaka za početak utakmice domaćin dodjelio prigodnu nagradu igraču Dariju Župariću. Športske iskaznice i licence sl. osoba uredne. Kod domaćina nastupili strani državljani ig. br. 15. i br.5, a kod gosta br. 5. i br 77. U 13.30 održan sastanak s predstavnicima klubova, četvrtim sucem i rukovoditeljem osiguranja, te na istom utvrđen način provođenja utakmice. Na sastanku prisutan kontrlor suđenja. Na klupama prisutne sl. osobe upisane u zapisnik te se ponašale korektno. Medicinske intervencije pružene u par navrata, svi ozljeđivani igrači nastavili igru. U 79 min. došlo je do zamjene kapetana gosta, kapetansku vrbcu preuzeo igrač br. 7., a u 90 min. kod domaćina kapetansku vrbcu preuzeo br. 20. U 83 min. kazneni udarac u korist gostiju iskorišten. Sustav brojača ulaznica i sustav personaliziranih ulaznica u funkciji. Klub domaćin osigurao sve obaveze prema medijima.

Predstavu Dinama i Lokomotive na Maksmiru u kojem su Plavi slavili golom Oršića je pratilo 1.935 vjernih navijača, a delegat Željko Ukić je u svom izvještaju naveo:

Utakmica je organizirana sukladno propozicijama Hrvatski Telekom 1. Lige. Sportske iskaznice igrača i licence službenih osoba ispravne i s pravom nastupa. Licencirani treneri vodili svoje momčadi. Medicinsko osoblje bez većih intervencija, kao i vozilo HMP bez intervencije. Za ispunjavanje uvjeta iz čl. 15 Propozicija natjecanja klubovi su prijavili sljedeće igrače, za GNK Dinamo broj: 40, 10, 16, 17, 36 i 55. NK Lokomotiva broj: 6. 13, 20, 23, 24 i 28. Tijekom utakmice domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini u 54 minuti zapalila je 2 baklje koje su dogorjele na samoj tribini. U 55 minuti zapaljena je jedna bljeskalica koja je bačena u teren na tartan stazu iza gola. Sa iste tribine u 55 i 67 minuti bačena je po jedna petarda na prostor ispod tribine.

Uzbudljiv susret Osijeka i Slaven Belupa (3:2) je pratilo 2.058 gledatelja, a delegat je bio Stjepan Žugaj koji je ovom prilikom naveo:

Utakmica organizirana sukladno Propozicijama natjecanja HT Prva Liga 19/20. Prije početka utakmice u previđenom terminu održan sastanak pred utakmicu sa svim potrebnim službenim osobama i službama, korektno i bez primjedbi. Svi igrači upisani u zapisnik s urednim liječničkim pregledima i s pravom nastupa. Licence službenih osoba ispravne. Prije početka utakmice predstavnici NK Osijek i NK Slaven Belupo predali prigodne poklone za oproštaj njihovog bivšeg igrača Muzafera Ejupija. Utakmici prisutne sve potrebne službe u dovoljnom broju, pravilno obilježene i raspoređene. Sukladno čl.15. Propozicija natjecanja NK Osijek prijavljuje igrače broj: 1, 6, 7, 12, 19, 21, a NK Slaven Belupo igrače broj: 1, 6, 10, 15, 18, 26. U 72. minuti domaća navijačka skupina “Kohorta” na tribini podigla transparent podrške bivšem igraču M.Ejupiju i upalila 5 baklji i 5 prskalica, koje su na tribini i izgorjele. Nakon završetka utakmice igrači obiju momčadi i službene osobe uz međusobne pozdrave napustile teren za igru. Domaćin osigurao sve potrebno za pisanje zapisnika, te kokrektno i sportski dočekao i ispratio gostujuću momčad i službene osobe. Sukladno čl.54. DP HNS-a prijavljujem momčad NK Slaven Belupo zbog momčadskog prekršaja 4 opomene igrača i 1 opomena pomoćnog trenera. Završeno u 17:27.

Komentiraj