HINA

TORCIDA “Branit ćemo Naš Hajduk do zadnje kapi krvi. Što je Janica očekivala? Sladoled?”

Navijačka skupina Hajduka, Torcida u srijedu je održala konferenciju za novinare, na kojoj je odgovorila na optužbe Zdravka Mamića, koji je Udrugu ‘Naš Hajduk’ usporedio s Cosa Nostrom.

“Branit ćemo Naš Hajduk do zadnje kapi krvi. Mi smo ga osnovali i mi ćemo ga braniti. Nismo mi nikome oteli Hajduk, nije ulica otela Hajduk. Iza svake odluke stoji Grad i gradsko vijeće”, rekli su članovi na počletku konferencije.

“Dolaze nove generacije i zbog njih trebamo ponoviti gdje je bio Hajduk kada je počela djelovati Udruga Naš Hajduk. Bio je sa 120 milijuna kuna duga, a gdje se danas nalazi može vam najbolje pokazati financijsko izvješće nedavno objavljeno. Prošle godine smo imali više od 40 tisuća članova, imamo više članova nego svi sportski kolektivi zajedno, imamo više gledatelja nego svi nogometni klubovi zajedno”, dodali su navodeći kako teže i višem. Poručili su da je ovo borba između dobra i zla, ali kako su oni svoje dvorište počistili.

Upitali su je li normalno da se državu poziva da se poštuje Zakon o sportu. “Što oni žele od nas? Svaka promjena je krenula iz Splita, ako treba krenut će i ovaj put. Političari trebaju maknuti svoje pandže s nogometa, a uzurpatore iz nogometa.” Komentirali su i napade na Mamića i Janicu Kostelić na Braču.

“Cijela Dalmacija je nezadovoljna, a Dalmacija je puna emotivaca. Ljudima je pukao film i nitko ih ne može kontrolirati. Jedan pjeva “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”, a drugi to isto želi pokazati”, osvrnuli su se na napad na Mamića, dok su o vrijeđanju Janice reikli da je ona za navijače Hajduka samo političarka.

” Ona je osoba koja je više od godinu na toj funkciji, a Zakon o sportu se ne provodi. Iz njenog ureda se ne čuju reakcije na ignoriranje zakona. Iza nje ne postoje rezultati koji bi navijače Hajduka zadovoljili. Što je ona očekivala kad je došla na Brač od navijača Hajduka? Sladoled?”

Naveli su da Torcida neće tužiti Mamića zbog danih izjava, jer ih, kažu, nije spomenuo u negativnom kontekstu kao ‘Naš hajduk’ te kako se ne žele s njim vući po sudovima.

Komentiraj