Tonka, reci cvrčak, Tonka reci more…

Za Blaćane je bio Momo, za prijatelje Pop, a za Tonku Čović Popadić on je bio njezin Pope. Momčilo Popadić, autor brojnih glazbenih evergreena, novinar, reporter, feljtonist i esejist, autor lutkarskih igrokaza preminuo je 20. studenog 1990. u 44. godini.

Popadićevoj supruzi Tonki, baš onoj Tonki iz pjesme “Tonka” Novih fosila, i dalje su bolne uspomene na njega, iako je prošlo 30 godina od njegova preranog odlaska. “Pope mi nedostaje uvijek. Prvo, nemate se s kim zapravo raspravljati kući, a naročito navečer, večeri su najgore… Sporili smo se mi stalno, jel’ puše ili ne puše, jel’ slano ili neslano, ali nikad se nismo sporili oko temeljnih stvari, to smo mislili isto, ali oko gluposti ili oko drugih smo se svađali. Svakih par minuta bi me zvao, sjedni, vidi ovo, donesi ono…

Kad bi pisao tekstove za, nazovimo to tako, primijenjenu glazbu, onda bi me uvijek zvao da pročitam. Nekad bi mu bilo drago što imam reći, nekad ne. Za neke pjesme bih mu otvoreno rekla da su ‘ljiga’, i on bi ih bacio. Nisam se bavila time da mu interveniram u stihove, nego sam se referirala na cijelu pjesmu i gotovo uvijek me je poslušao.”

Komentiraj