Tonči Stipanović: “Bilo je jako teško, ali ostao sam koncentriran do samog kraja”

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je u nedjelju srebrnu medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Tokiju. Obranio je tako Stipanović srebro iz Rija prije pet godina.

“Bilo je jako teško. Jako sam dobro startao, ali nakon toga sam kroz regatu stalno gubio, nisam bio zadovoljan brzinom. Jako sam loše odjedrio prvo krmu, bio sam bez vjetra i Norvežanin me prošao, sreća pa je Paulis bio iza. Naći se predzadnji nije dobro jer u tom trenutku nisam mogao računati što je s ostalima i prolazi li me netko tko je iza mene. Ostao sam koncentriran na svoje jedrenje, a nakon druge bove sam si rekao da idem lijevo i da ću ostati miran, jedriti kako znam te da će sigurno biti dobro”, rekao je Stipanović nakon utrke.

Bilo je, kaže, jako zahtjevno s valovima na sve strane. “Bilo je teško odlučiti ići skroz lijevo ili kombinirati i desno. Pokušao sam jedriti između grupe, malo sam riskirao kad sam otišao sam desno, ali kažem, bilo je teško i ostao sam koncentriran do samog kraja”, dodao je.

Cipranin Pavlos Kontides je Stipanovićev kolega iz splitskog Mornara. Stipanović žali što nije došao do medalje, ali naglašava da će biti prilike.

“Brzo sam doma pa ćemo proslaviti. Večeras ne vjerujem da će se moći slaviti, u ovim okolnostima ništa nije dopušteno. Vidjet ćemo hoće li nas malo počastiti u hotelu. Za pravo slavlje će trebati pričekati povratak u Hrvatsku. Pozdrav, ekipa!”, zaključio je Stipanović.

Komentiraj