Tomislav Tomašević objavio svoju biografiju

Čelnik platforme Možemo!, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Tomislav Tomašević na svojoj je stranici u ponedjeljak objavio biografiju.

“Tomislav je rođen u Zagrebu 13. siječnja 1982. godine. Rano djetinjstvo provodi u zagrebačkoj četvrti Zapruđe, nakon čega se obitelj seli u Zaprešić. S 20 godina vraća se u Zagreb, gdje živi u različitim gradskim četvrtima – od Trnja preko Donjeg grada do Trešnjevke”, navodi se u biografiji, uz koju su priložene i neke fotografije.

Navodi se i da se od tinejdžerskih dana uključuje u niz ekološko-aktivističkih inicijativa i udrugu građana za zaštitu okoliša Zelenu akciju, kao i da je s 19 godina vodio prvi veliki projekt o mladima i održivom razvoju, koji je financirala Danska, a koji se provodi u sedam zemalja.

Bio je jedan od voditelja akcije pred rezidencijom obitelji Todorić, za koju su, s obzirom na to da se nalazi u zaštićenoj zelenoj zoni, gradske vlasti izdale lokacijsku dozvolu za “reprezentativni javni hotel”. U pokušaju da se 2009. godine prijavi u ‘hotel Kulmerovi dvori’ nije uspio. Bio je uz radnice Kamenskog kad su podnosile prijavu DORH-u, a predvodio je velike prosvjede protiv privatizacije javnog prostora Cvjetnog trga i Varšavske ulice, za što je odgovorna Horvatinčićeva HOTO grupe.

Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, 2012. godine odlazi na Sveučilište u Cambridgeu zahvaljujući britanskoj stipendiji Chevening i stipendiji sveučilišta Cambridge Overseas Trust.

U biografiji se navodi i da je jedan od inicijatora i osnivača lokalne političke platforme Zagreb je NAŠ!, koja je 2017. godine u koaliciji s Novom ljevicom, ORaH-om, Radničkom frontom i ZA GRAD u Skupštini Grada Zagreba osvojila 4 mandata. Na parlamentarnim izborima 2020. godine zeleno-lijeva koalicija, koju čine Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Nova ljevica – ORaH – Radnička fronta – ZA GRAD, osvojila je sedam saborskih mandata.

 

Komentiraj