Tomislav Tomašević: “Nadam se raspisivanju lokalnih izbora bez kalkulacija”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) upozorio je u srijedu da još nije donesena odluku o raspisivanju lokalnih izbora i poručio kako se nada da će izbori biti raspisani bez mogućeg kalkuliranja s obzirom na epidemiološku situaciju.

Izbori još nisu raspisani. S obzirom na epidemiološku situaciju, pitam se kako će Vlada postupiti, hoće li možda ići na nekakve kalkulacije, ako joj se više isplati odgoda izbora, izjavio je Tomašević novinarima u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, gdje se održava nastavak 40. sjednice Gradske skupštine.

Tomašević još nije predstavio kandidate za svoje zamjenike, odnosno zamjenice jer čeka raspisivanje izbora. “Ipak bih htio prvo pričekati da Vlada donese odluku i raspiše lokalne izbore”, kaže.

Ističe da se još nije iskristalizirala situacija s kandidatima za gradonačelnika. “Evo, sada je i Anka Mrak Taritaš ušla u utrku, Renato Petek otišao je sa SDP-om. Ni drugi još nisu predstavili svoje zamjenike”, rekao je Tomašević.

Najavio je da će u idućih nekoliko tjedana predstaviti tim koji je radio na programu, to je preko 100 ljudi, a nakon toga i izvanstranačke stručnjake koji će sačinjavati savjet. Nakon toga će prezentirati i zamjenike, odnosno zamjenice gradonačelnika.

Komentiraj