Petar Glebov/PIXSELL

TOMISLAV SVETINA “Dinamo će svakom klubu u HNL-u podijeliti tri milijuna kuna”

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina u srijedu je kazao kako će Dinamo novac koji je donio od UEFA-e za plasman u Ligu prvaka (3.526.823 eura) podijeliti svim klubovima koji se natječu u Prvoj HNL.

“Krivo mi je što naša krovna organizacija, kao niti hrvatski klubovi, nije prepoznala činjenicu da će zbog prošlogodišnjeg ulaska Dinama u Ligu prvaka svaki naš prvoligaški klub će dobiti tri milijuna kuna. S obzirom na to da se budžet Lige prvaka povećao, za očekivati je da će ta sredstva iduće godine biti i veća”, kazao je Svetina.

Dodao je kako svi podaci pokazuju da je Dinamo ‘lokomotiva hrvatskog nogometa’. “Našim ulaskom u Ligu prvaka i našim angažmanom i hrvatski nogomet ide naprijed. Tri milijuna kuna dobit će svaki klub za unaprijeđenje njihovih nogometnih škola. UEFA zahtijeva da se taj novac ulaže u mlade i da se razvija nogomet”, istaknuo je direktor Dinama.

Poručio je i kako je nogomet najbolji izvozni protivod Hrvatske u posljednjih 25 godina. “Nije Dinamo ovo ”donio”, već je svojom igrom, radom, angažmanom i politikom omogućio da taj novac svi klubovi zarade, ali i da ga ulože u mlade. Ako će se poraditi i na izgradnji infrastukture, marketingu i ostalome, sigurno da sve skupa ima smisla”, ističe Svetina.

“Tri su stvari bitne… zadnjih godina 14 milijuna kuna slilo se u hrvatske klubove sudjelovanjem Dinama u europskim natjecanjima, sudjelovanjem u europskim Dinamovim pobjedama nacionalni je koeficijent narastao i sudjelovanjem prošle godine u Ligi prvaka svaki je klub dobio tri milijuna kuna”, zaključio je.

Komentiraj