HINA/ Tomislav PAVLEK

Tomislav Stojak predsjednik Središnjeg odbora HNS-a

Za novog predsjednika Središnjeg odbora HNS-a u subotu je izabran Tomislav Stojak koji je istaknuo da će se zalagati za “politiku suradnje, pristojnu politiku i politiku argumenata”.

“Želimo politiku suradnje, pristojnu politiku i politiku argumenata jer to nedostaje hrvatskoj politici”, rekao je Stojak novinarima nakon konstituirajuće sjednice Središnjeg odbora HNS-a u Zagrebu.

Na sjednici su za potpredsjednice tog stranačkog tijela izabrane Mirna Krajina-Andričević i Ruža Kovačević-Bilić.

Srećko Ferenčak izabran je za glavnog tajnika HNS-a, Boris Blažeković za voditelja stranačke Političke akademije, a za glasnogovornika stranke Maro Alavanja. Središnji odbor je, na prijedlog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, u stranačko predsjedništvo uključio tri nova člana: Matiju Posavca, Dragana Kovačevića i Božidara Novoselca.

“HNS želi pokazati da se u državi može voditi pristojna i argumentirana politika”, rekao je Stojak te dodao kako radom u svojim sredinama to pokazuju i izabrani čelnici Središnjeg odbora.

Stojak, koji je i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, naglasio je također da unutar HNS-a postoje iznimno uspješni lokalni čelnici koji su svojim radom pokazali da je cilj politike rezultat tj. bolji život građana.

Na Središnjem odboru razgovaralo se i o obrazovanju i graditeljstvu gdje HNS ima svoje ministre pa je Stojak tako istaknuo da je za kurikularnu reformu osigurano 200 milijuna kuna i da se nastavnici educiraju za provođenje obrazovne reforme. Za energetsku obnovu zgrada kroz četiri godine osiguralo se pet milijardi kuna, a osigurana su i financijska sredstva za više od 2000 obitelji kojima se subvencionira kredit za njihove domove.

“To je ono što mi smatramo bitnim, da naša djeca, a time i mi, bolje živimo u ovoj državi. Mi želimo govoriti o konkretnim i mjerljivim rezultatima”, poručio je Stojak.

Komentiraj