Patrik Macek/PIXSELL

TOMISLAV KARAMARKO U POŽEGI “Mi imamo najboljeg kandidata Milijana Brkića”

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je komentirao kandidaturu Branka Borkovića za mjesto ministra branitelja.

“Nemam što reći, to je slobodna stvar i volja ljudi koji ga predlažu. To je dobra kandidatura, ali mi imamo najboljeg kandidata Milijana Brkića”, rekao je Karamarko u Požegi, prenosi RTL.

Na pitanje bi li podržao nekog drugog kandidata osim Brkića, Karamarko kaže kako je glavni tajnik HDZ-a najbolji kandidat. “Mi ćemo stati iza njega. Ne možemo stati iza pet kandidata”, dodao je.

Premijer Tihomir Orešković rekao je da bi trebalo predložiti još kandidata, a Karamarko kaže kako je to njegov stil koji oni respektiraju. “Ali, i on respektira da mi imamo kandidata i da je to mjesto tzv. HDZ-ovo mjesto. Nas to ne uzbuđeje i ne kvari odnose”, objašnjava.

O imenovanju Puljiza kao Oreškovićevog savjetnika Karamarko kaže kako je dogovor da premijer sam bira najuži krug svojih suradnika. Komentirao je i provalu u stan intendanta riječkog HNK-a Olivera Frljića, koji je potom na neki način za to optužio Karamarka i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Karamarko poručuje da mu je žao da su čovjeku opljačkali stan te kako policija mora pronaći počinitelje. “Frljić ovakvom izjavom pokazuje da je dobar vicmaher, a loš intendant”, kaže.

Na pitanje može li HDZ koalirati s HNS-om ukoliko Ivan Vrdoljak postane predsjednikom stranke, Karamarko kaže kako HDz nastoji surađivati sa svim strankama, ali odbacuje mogućnost suradnje s HNS-om sve dok je Vesna Pusić na njenom čelu. “To je sigurno”, zaključio je predsjednik HDZ-a.

Komentiraj