Tomislav Karamarko: O problemima lokalne samouprave u Hrvatskoj

FaH

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko susreo se u srijedu u Zagrebu s izaslanstvom Udruge općina u RH, s kojim je razgovarao o brojnim problemima lokalne samouprave u Hrvatskoj, nužnosti ulaganja u sela u svrhu njihova opstanka kao i unaprjeđenju postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta.

 Kako se ističe u priopćenju Udruge općina u RH, s Karamarkom su u Banskim dvorima razgovarali predsjednik udruge Đuro Bukvić, dopredsjednik Martin Baričević, glavni tajnik Bruno Hranić, član Upravnog odbora Slavko Prišćan te načelnik Nenad Horvatić.
Naglašena je potreba efikasnog korištenja EU fondova a kao ilustracija napomenuto da 150 općina trenutno ima u pripremi projekte vrijedne 300 milijuna eura koji čekaju realizaciju.
Prvi potpredsjednik Vlade  Tomislav Karamarko dao je, kako se ističe u priopćenju, potporu prijedlozima Udruge općina kao i angažmanu koji udruga ulaže kako bi hrvatsku javnost upoznala i upozorila na aspekte reforme lokalne samouprave koju svakako treba provesti, ali joj treba prethoditi ozbiljna i sadržajna analiza stanja.

Komentiraj