Tomislav Karamarko: “Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Nije li ona u sukobu interesa?”

Upravni sud krajem prošlog mjeseca nepravomoćno je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao ostavku. Prije nekoliko dana Karamarko je kazao da se HDZ, stranka na čijem je čelu bio, ponijela kukavički, da ga nitko iz aktualnog vrha nije nazvao te poručio da nakon pet godina u samoizolaciji više ne namjerava šutjeti.

Karamarko se u subotu oglasio na društvenoj mreži Facebook. Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“24. veljače 2021. Upravni sud dokinuo je odluku Povjerenstva za sukob interesa o mom potencijalnom sukobu interesa u slučaju Ina-Mol od 15. lipnja 2016.g. Dakle, ja sam dobio spor i dočekao svoju pravdu (dugo je trajalo). A javnost je dobila pravo na istinu. Svoju “pobjedu” neću koristiti za bilo koji oblik trijumfalizma (iako sam samo čovjek), neću naricati o nasilnom prekidu karijere (iako sam Hdz-u donosio samo pobjede) i spominjati kako su mi okljasštrili CV (jer sam trebao biti to ili to…), neću kukati zbog bijednih napada na svoju obitelj. Ali ne mogu izbjeći postaviti pitanje zašto ste ovoj zemlji nanijeli financijsku štetu od nekoliko milijardi kuna? Javnost još ne zna što se događa s drugom arbitražom, jesmo li i nju izgubili i ako jesmo, koliko to košta. Naravno, sve će to narod platiti. Koji? Onaj koji živi u zemlji razorenog gospodarstva i nastoji svoju sreću naći negdje izvan Hrvatske. Autori scenarija mog rušenja materijalnih problema nemaju. To je sigurno.

Ambicije, častohleplje, sluganski mentalitet, “sigurnost fotelje”, a ponajviše materijalna nezasitnost (uz neizbježnu izdaju) izvršitelja ovog nečasnog plana rezultirali su mojom ostavkom.

Naravno, i mediji su postavili čarobnu kulisu za ovu predstavu.

I nitko iz tih medija nije postavio pitanje brifiranoj družini u tajicama, kako se osjećaju u ulozi onih koji su oduzeli siromašnima da bi dali bogatima. U Sherwoodskoj šumi se radi obrnuto.

Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Ne bi li bilo normalno da nakon odlaska sa svoje “časne” dužnosti nekoliko godina ima zabranu baviti se politikom? Nije li ona u sukobu interesa?

Mogao bih još o koječemu, o suradnicima, o prijetvornosti, o kukavicčluku…Duga priča. Ostaje nam naša stvarnost, Hrvatska ovakva kakva jest i nada da možda (ipak) braniteljske žrtve nisu bile uzaludne. Ps. hvala svima koji su me sve ove godine podržavali i koji me podržavaju”, napisao je Karamarko.

Komentiraj