Tomislav Ivković za spašavanje prvoligaškog statusa Inter-Zaprešića

Tomislav Ivković je novi trener Inter-Zaprešića. 59-godišnji stručnjak je ovu vijest potvrdio u razgovoru za HRT, a na toj poziciji će naslijediti Željka Petrovića te će tako postati treći trener Diva iz predgrađa u aktualnoj sezoni. Pred njim je teška borba za očuvanje prvoligaškog statusa obzirom da Inter nakon 26. odigranih kola sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i posljednjeplasirani Varaždin, zauzima deveto mjesto na ljestvici.

Ivković je za HRT izjavio: “Bit će to svakako novi izazov, jer ćemo zbog koronavirusa morati trenirati u drugačijim uvjetima od onih na koje smo navikli. Međutim, kako nama, tako i ostalima. Pokušati ćemo se pripremiti na najbolji mogući način, kako bismo bili što bolji ukoliko se prvenstvo nastavi. Bit će to mini-prvenstvo između nas, Varaždina i Istre. Svi imamo isti cilj, ostanak u ligi, ali smatram da u Interu imamo kvalitetu da to i ostvarimo. Redovito sam pratio sve momčadi HNL-a, stoga mi ni Inter nije nepoznanica. Imamo solidan kadar koji daje vjeru u borbi za ostanak u ligi.”

Iskusni stručnjak je posljednji angažman imao u Rudešu kojeg u proljeće 2019. godine nije uspio spasiti od ispadanja u Drugu HNL. Prethodno je radio u Slaven Belupu, saudijskom Faisalyju te Lokomotivi u kojoj je boravio u dva navrata i s kojom je ostvario najveće uspjehe. Sportski direktor je bio u Karlovcu 1919, a samostalno je vodio i Međimurje. Kao pomoćnik Zlatka Kranjčara radio je u reprezentaciji Hrvatske te u Al Shaabu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i iranskom Persepolisu.

Novi trener s radom počinje u ponedjeljak, a Ivković će prvotno raditi s grupama od maksimalno pet igrača. Za trenažni proces su spremni Mladen Matković, Frano Mlinar, Tomislav Mazalović, Antonio Bosec, Igor Postonjski, Ivan Mamut, Ivan Nekić, Nikola Soldo, Damir Grgić, Borna Bilobrk, Mihael Benčić, Mateo Plehan, Gordan Barić, Josip Mitrović i Moreno Vušković dok Komnen Andrić, Milan Savić, Todor Petrović, Žiga Frelih, Matija Rom, Damian van Bruggen, Manuel Haas, Borislav Tsonev, Sacha Marasovic, Oussama Zamouri, Manuel Martić, Osman Hadžikić, Serder Serderov, Marin Matej Topić i Stjepan Vego moraju u 14-dnevnu samoizolaciju obzirom da su tijekom stanke boravili u inozemstvu.

Ljestvica:

Komentiraj