Tomislav Duvnjak i Bartol Barišić Dinamo II zamijenili pulskim prvoligašem

Istra 1961, pod vodstvom novog sportskog direktora Saše Bjelanovića, nastavlja s angažmanom mladih igrača za novosezonske izazove u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Nakon juniorskog reprezentativca Luke Bradarića koji će po isteku ugovora s Hajdukom i službeno potpisati trogodišnju suradnju s pulskim prvoligašem, te također Hajdukovog Tina Blaža Lauša, koji će u Puli biti na posudbi do kraja sezone, u redove ‘Zeleno-Žutih’ stižu devetnaestogodišnjaci iz Dinama II i mladi reprezentativci Bartol Barišić i Tomislav Duvnjak.

Veznjak Duvnjak s Dinamom je imao ugovor do sredine lipnja 2024. godine, ali s Istrom 1961 je dogovorio trogodišnju suradnju. Svoje prve nogometne korake napravio je u Croatiji iz Sesveta, a u Dinamo je stigao 2010. godine (zajedno s Bartolom Barišićem) te je u drugoligaškom društvu ukupno odigrao 46 susreta, a u sezoni 19/20 u srazu s Varaždinom je pod vodstvom Zorana Mamića odigravši 14 minuta prikupio i jedan prvoligaški nastup u dosadašnjoj karijeri.

06.03.2022., Zagreb – 2. HNL, Nogometni stadion u Kranjcevicevoj ulici. 19. kolo Druge HNL, Dinamo II – Croatia Zmijavci. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Napadač Barišić je, kako smo već i spomenuli, također prve nogometne korake napravio u Croatiji iz Sesveta, te kao i novi stari mu suigrač, svoje jedine prvoligaške minute skupio u spomenutoj sezoni i okršaju s Varaždinom dok je u drugoligaškom društvu u ukupno 33 nastupa postigao deset pogodaka, svih deset u nedavno okončanoj 21/22 sezoni. Barišić s Dinamom ima važeći ugovor do sredine lipnja 2024. godine, a u Pulu stiže na posudbu dok kraja sezone.

Obojica su od 2017. godine članovi mladih selekcija ‘Vatrenih’, a prve pozive dobili su za U14 reprezentaciju koju je vodio Mladen Ivančić. Duvnjak je za selekcije Hrvatske ukupno odigrao 41 utakmicu uz 4 postignuta pogotka, a Barišić 33 susreta uz 15 postignutih pogodaka. Zadnji reprezentacijski poziv ‘odradili’ su u lipnju ove godine kada su pod vodstvom izbornika U20 selekcije Ognjena Vukojevića igrali u prijateljskom 3-0 porazu od Češke.

Podsjetimo, kadar trenera Gonzala Garcije (koji je sa ‘Zeleno-Žutima’ produžio suranju do 2024. godine) od istaknutijih igrača iz prošle sezone napustili su Joao Silva, Abdallahi Mahmoud, Antonio Perera, Hassane Bande i Dion Drena Beljo.

Komentiraj