Tomašić i Vulin: Osvojit ćemo pet-šest mandata

Robert Anic/PIXSELL

Koalicija Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) očekuje kako će na ovim parlamentarnim izborima osvojiti pet- šest mandata, a kako je u Vukovaru u subotu rekao predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin njegova se stranka  dokazala kao stranka koja se „jedina borila za interese Slavonije“.

Na predstavljanju kandidata te koalicije za V. izbornu jedinicu u Vukovaru su bili predsjednici dviju stranaka, Ruža Tomašić i Dragan Vulin.

„Borimo se za Slavoniju i vjerujem da će to narod prihvatiti s obzirom na sva dosad lažna obećanja koja su dobivali, a koja nisu urodila plodom“, rekla je predsjednica HKS-a Tomašić.

Govoreći o mogućim postizbornim koalicijama Tomašić je rekla kako su svjetonazorski bliži HDZ-u unatoč zadnjim izjavama čelnika SDP-a Zorana Milanovića za kojega je rekla kako je „svrha sam sebi“ i „da ne razmišlja o posljedicama“.

„Ne slažem s njegovim riječima da su Srbi šaka jada kako je rekao. Šaka jada su četnici koji su napali Hrvatsku i htjeli „veliku Srbiju“, a Srbi su narod kao i svi drugi“, rekla je Tomašić.

Milanovć je danas u Splitu rekao kako njegove izjave nisu imale veze s narodom, sa Srbima, nego s  ‘beogradskom čaršijom, desničarskom vlasti’. Tako je govorio Radić, tako su govorili antifašisti, tako govorimo mi jer to nikoga ne vrijeđa i ne unizuje,”rekao je Milanoviću Splitu.

Ruža Tomašić je u Vukovaru rekla da ako bi HKS postao dio vlasti kako bi ona bila dio izvršne vlasti, a da će je u Saboru zamijeniti dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin  je ocijenio da se njegova stranka “i do sada među građanima dokazala kao stranka koja se „jedina borila za interese Slavonije“.

„HDSSB zahtijeva značajna ulaganja u Slavoniju. Želimo poticati prehrambenu i poljoprivrednu industriju, povezati je s primarnom industrijskom proizvodnjom kako Slavonija ne bi bila i dalje samo sirovinska baza. Smanjit ćemo PDV na hranu i repromaterijal, uvesti povlaštenu stopu PDV-a za turizam. To će biti pravo povezivanje plave i zelene Hrvatske“, rekao je Vulin.

Komentiraj