Tomaševićeva matematika: Kako se za 1,8 milijardi kuna moglo izgraditi 27 vrtića ako sada četiri koštaju 69 milijuna?

Na Facebook stranici Gradonačenik Tomislav Tomašević stoje dvije kontradiktorne objave/izjave vezane za mjeru roditelj odgojitelj, jedna od 09. i druga od 29.studenog. Dok u prvoj, onoj od 09.studenog piše: “Za 1,8 milijardu kuna potrošenih na mjeru moglo se izgraditi 27 vrtića, dok se za gradnju vrtića u Zagrebu znalo izdavati tek po 12 milijuna kuna godišnje”, u drugoj se navodi ” Zadnjih 5 godina  za izgradnju i nadogradnju vrtića išlo je 23 milijuna kuna godišnje. U 2022. osigurali smo triput veći iznos i sljedeće godine izgradit ćemo 4 nova vrtića.”

S obzirom da je gradonačelnik dao dvije izjave u kojima na istu temu iznosi različite cifre te da su njegove izjave vjerno prenesene i objavljenje putem dva posta na službenoj Facebook stranici pitanje je što je od iznesenih podataka zapravo točno, radi li se o neznanju ili pak slučajnom previdu te kako je do te greške o jednoj ovako važnoj stvari moglo uopće doći. U svakom slučaju zbunjujuće.

Naime, radi se o podacima različitim za 11 milijuna kuna kada je riječ o godišnjem iznosu izdvojenom za izgradnju vrtića. S druge strane otvara se pitanje kako se u 2022. godini planira za 69  milijuna kuna izgraditi četiri vrtića kada u prvoj objavi stoji da se za 1,8 milijardi kuna moglo izgraditi 27 vrtića, a po tom bi izračunu jedan vrtić koštao 66 milijuna kuna.   

 

 

Komentiraj