Tomašević: Zašto vodoopskrba i odvodnja nisu bile spremne, ako se najavljivalo nevrijeme

Saborski zastupnik Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije predvođene strankom Možemo! za Dnevnik Nove TV se osvrnuo na upravljanje gradom Zagrebom, posebno nakon poplava koje su u petak oštetile brojne domove građana i dijelove grada.

Utvrditi odgovornost

”Vjerujem da je Vodoopskrba i odvodnja odgovorna i zanima me zašto nitko nije bio tamo jer su meteorolozi objavili 24 sata ranije da će biti nevrijeme”, rekao je Tomašević u Dnevniku.

Zagreb troši novce na nebitne projekte

Tomašević podsjeća da Grad Zagreb u tri navrata ”nije uspio kupiti vozila za čišćenje slivne mreže”.

”Živo me zanima je li vozilo na kraju kupljeno i kako je korišteno”, naglasio je.

Kada je riječ o prevenciji poplava kakve su se u petak dogodile u Zagrebu, Tomašević kaže da je kratkoročno rješenje da osobe koje su zaposlene na određenim pozicijama i budu na svom mjestu kada se događaju ovakva snažna nevremena.

”Trošimo novce na nebitne projekte poput fontana, a infrastruktura je zastarjela i neadekvatna za izazove 21. stoljeća poput klimatske promjene”, ističe saborski zastupnik.

Zakon o obnovi Zagreba

Svoj obol šteti Zagrebu dao je i potres koji je u ožujku nanio velike štete. Tomašević kaže da na prijedlog zakona o obnovi Zagreba zeleno-lijeva koalicija ”ima još neke primjedbe”.

”Mislimo da nije dobro da se ide preko fonda koji bi bio operativno tijelo koje bi vodilo obnovu, a da Zavod za prostorno uređenje grada ima isključivo odgovornost za povijesnu jezgru Zagreba. Mi i dalje inzistiramo na zavodu koji bi osnovali grad Zagreb, Krapinsko-zagorska županija i država”, rekao je. Dodaje da će na ovakav prijedlog zakona uložiti i neke amandmane.

Komentiraj