TOMAŠEVIĆ: “Vladajuća većina zloupotrebljava epidemiju koronavirusa za ušutkavanje gradske oporbe”

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević u petak je ustvrdio da vladajuća većina zloupotrebljava epidemiju koronavirusa za ušutkavanje gradske oporbe jer inzistira da se skupštinska sjednica održi putem e-maila.

Naveo je primjer da su danas održali sjednicu Predsjedništva Gradske skupštine online, dok je istodobno održana fizička sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever na kojoj je bilo 18 od 19 vijećnika.

Na sjednici Predsjedništva odlučeno je da se sjednica Gradske skupštine zakaže za 7. svibnja, ali vladajuća većina, kako je rekao, inzistira da se zbog epidemije koronavirusom sjednica održi putem e-maila.

To znači, dodao je, da nema aktualnog sata.

Inzistirat ćemo na fizičkoj sjednici i aktualnom satu, Bandić mora podnijeti račune

“Nema pranja gradonačelnika Milana Bandića oko upravljanja krizom, nema uživo rasprave o nijednoj od 22 točke dnevnog reda među kojima su prijedlozi mjera oporbe oko potresa, izvješća gradonačelnika o upravljanju krizom od korone te druge hitne i bitne teme”, rekao je Tomašević.

Rekao je i da tu nema logike jer su fizičku sjednicu Gradske skupštine imali 19. ožujka kad se epidemiološka situacija pogoršavala, a ne mogu je imati 7. svibnja kad se epidemiološka situacija poboljšava i s mjerama se popušta.

Pozvao je premijera Andreja Plenkovića da to objasni Zagrepčanima.

“Neka Plenković objasni građanima Zagreba, a posebice onima pogođenim potresom, kako je moguće da se od 2. svibnja dozvoljavaju vjerska okupljanja dok se 7. svibnja zabranjuje fizička sjednica Gradske skupštine?!?

Nećemo se dati ušutkati i inzistirat ćemo na fizičkoj sjednici Skupštine uz omogućavanje online sudjelovanja onim zastupnicima koji to žele”, rekao je Tomašević i istaknuo da gradonačelnik Bandić mora “podnijeti račune”.

I Tomašević u balkonskom prosvjedu večeras u 19 sati

“Bandić mora zastupnicima i javnosti podnijeti račune! Večeras u 19 sati lupam protiv Bandića jer ne dam da me ušutka policija, a 7. svibnja ne dam da me ušutka vlada”, poručuje Tomašević.

Inicijativa Zagreb te zove i udruge Zelena akcija i Pravo na grad organiziraju večeras novi, treći po redu balkonski prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika pod nazivom “Bandiću, vrati pare”. Pozivaju Zagrepčane da u 19 sati na balkonima i prozorima stanova i kuća lupanjem o lonce izraze nezadovoljstvo, kako kažu, gradonačelnikovim “rasipanjem gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove”.

Komentiraj