Tomašević: “Upišete u Google ‘Plenković nisam znao’, dobijete 125.000 rezultata”

Hrvatski sabor ‘Aktualnim prijepodnevom’ započeo je novu sjednicu koja će trajati do sredine lipnja.

Nešto iza 13 sati došlo je do zanimljive rasprave izmeđučelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića, njegove kolegice Sandre Benčić i zastupnika Mosta Nine Raspudića s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Sandra Benčić upitala je premijera Plenkoviće o sastanku guvernera HNB-a Borisa Vujčića s predstavnicima fonda Knighthead u slučaju Agrokor. Rekla je da je “posljedica toga njihova ponuda za Agrokor prošla nakon što je Vujčić na zahtjev predstavnika fonda njihovu ponudu učinio atraktivnijom.” Plenkovića je optužila da je omogućio da se tzv. konzultantima Agrokora isplati više novca nego što je bio granični dug dobavljačima jer se odlučilo za roll-up kredit i jer se donio lex Agrokor.

Pitala je Plenkovića je li znao za sastanke Vujčića i konzultante Kinghtheada te smatra li bi li guverner Vujčić trebao vladi i saboru odgovarati za to.

“Što se tiče guvernera Vujčića, pitajte njega, ne mene”, rekao je Plenković, a Sandra Benčić nije bila zadovoljna odgovorom. Poručila je da osim što nije odgovorio na pitanje o sastancima Vujčića i Knightheada, Plenković prešutio i jer bi ga činjenica o tome ‘mogla inkriminirati u nekim budućim postupcima’.

“Ako upišete u Google “Andrej Plenković nisam znao” dobijete čak 125 tisuća rezultata što je zaista impresivno. Ima tu svega, Kujundžićevih afera, Uskoka i Dorha koji nisu uspjeli provjeriti Mamićeve ozbiljne optužbe da je podmićivao suce, ima i nekih starih aktualnih. Nisam znao da je Dragan Kovačević pod istražnim mjerama kada sam mu produžio mandat za direktora javnog poduzeća”, rekao je Tomislav Tomašević.

Plenković mu je odgovorio na način da je rekao da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba superioran u odnosu na Tomaševića, što je izazvalo smijeh kod oporbenih zastupnika. “Evo, drugarica Benčić plješće, to je dobro.”

Mostov Nino Raspudić javio se s povredom poslovnika nakon pitanja HDZ-ovca Tomislava Klarića. “Postavljeno pitanje ministru bilo je toliko ulizničko, toliko očito naručeno, isprazno da vrijeđa moj integritet saborskog zastupnika koji je prisiljen ovdje slušati takvo poltronstvo i svjedočiti srozavanju instituta aktualnog sata. Stoga vas molim da zastupniku Klariću izreknete opomenu”, rekao je Raspudić.

Jandroković mu je odgovorio da to nije bilo nimalo duhovito i izrekao mu popmenu. “Molim da to ne činite jer svaki zastupnik ima pravo postaviti pitanje kakvo hoće i vi niste ti koji će određivati sadržaj, moralnost… Pitanje je bilo sasvim normalno”, rekao mu je Jandroković.

Raspudić mu odgovara: “Navedenu vještinu ste svojevremeno maturirali sa Sanaderom, diplomirali s Kosor, magistrirali s Karamarkom i sada je doktorirate s magistrom Plenkovićem. Ali, vi ste se uvlačili barem sa stilom i mjerom za razliku od ovih ovdje zastupnika. Stoga apeliram da ih tome i poučite, stilu i mjeri umjesto što meni dajete opomenu”.

Na kraju, Jandroković je rekao da mu je bilo jako drago kad je Raspudić bio u njegovoj izbornoj jedinici na izborima. “Ja sam dobio više glasova nego cijela vaša lista. “Toliko o vašoj vjerodostojnosti, osobnosti, inteligenciji i svemu što mislite da posjedujete, a ne posjedujete”, odgovorio mu je šef sabora.

Komentiraj