Bandić zaštitare plaćao 25 milijuna kuna, od toga je 5 milijuna išlo Bilić Eriću. Tomašević sve smanjio na 8 milijuna

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević javno je prozvao zaštitarsku tvrtku Bilić Erić čiji je direktor suprug  Bandićeve bivše pročelnice Mirke Jozić zbog poslova sigurnosti na kojima je bila angažirana navedena tvrtka.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec donijela je zaključak o imenovanju članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu i to za pripremu i provedbu postupka dodjele ugovora za usluge tjelesne zaštite, imovine, stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Članovi su Gordana MikulićJasminka ButoracAndrijana Papec te Anita Stojić, a u zaključku je jasno i kako je grad drastično smanjio financiranje usluga tjelesne zaštite imovine.

Podsjetimo, ova usluga postala je upitna kada se u centru pažnje našla bivša pročelnica Mirka Jozić jer je tvrtci, u kojoj je direktor njezin suprug, grad za vrijeme Milana Bandića isplatio oko 5 milijuna kuna za navedene usluge. U proračunu je pak sada osigurano tek 8 milijuna kuna za sve tvrtke i svu imovinu dok je grad ranije izdvajao 25 milijuna kuna.

Sve to potvrdili su iz grada za RTL, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Planom nabave za 2021., prijedlogom III. Izmjenama i dopunama za predmet javne nabave usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada procijenjena vrijednost za navedeni predmet iznosi 8.000.000,00 kuna (bez PDV-a), što je smanjenje troškova u odnosu na 2021. za koju ugovorena sredstva iznose 25.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna osigurati će se u Proračunu Grada za 2022.

Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom kao odgovoran vlasnik i upravitelj imovine kojom raspolaže, a što se prije svega odnosi na pružanje usluge tjelesne zaštite kompleksa, Gredelj, bivše tvornice Sljeme i Sveučilišne bolnice Blato, te obilascima dijela stanova i poslovnih prostora.

Člankom 197. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) propisano je da je javni naručitelj, a to je Grad Zagreb, obavezan imenovati stručno povjerenstvo za javnu nabavu, koje priprema i provodi postupak javne nabave”, naveli su.

Inače, u zaključku stoji i kako su obveze i ovlasti članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu sudjelovanje u pripremi i davanju prijedloga u vezi izrade dokumentacije o nabavi, otvaranje pristiglih ponuda, pregled i ocjena ponuda te drugi poslovi u vezi s pripremom i provedbom postupka javne nabave.

URED ZA JAVNU NABAVU I MIRKA JOZIĆ: “Nema sukoba interesa u poslovanju Zagreba i zaštitarskih tvrtki”

 

Komentiraj