TOMAŠEVIĆ RADNICIMA GPZO-a ‘Pripremamo se za ponovno osvajanje kupaca i pravnu borbu’

Autor:

13.06.2024., Zagreb - Radnici Gradske plinare Zagreb - Opskrba odrzali su prosvjed zbog stanja u tvrtki nakon izgubljenog natjecaja za opskrbu kucanstava koja se koriste javnom uslugom opskrbe plinom na podrucju grada Zagreba. Prosvjed je organizirala Udruga radnickih sindikata Hrvatske.  Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže kako razumije zabrinutost radnika te je poručio da se pripremaju za osvajanje kupaca i pravnu borbu, komentirajući time prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb-Opskrbe zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstva.

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je 29. svibnja donijelo odluku kojom Međimurje-plin od Gradske plinare Zagreb-Opskrbe (GPZO) preuzima opskrbu kućanstava na području Zagreba, jer je na natječaju ponudilo nižu cijenu od GPZO-a.

Radnici GPZO-a su zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstava u četvrtak prosvjedovali te su od gradonačelnika Tomaševića i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ivana Novakovića zatražili da hitno smjene Upravu i dovedu novu, koja će se znati nositi s novim problemima i sa situacijom u kojoj se Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GPZO) našla.

‘KAKO JE GRINCH UKRAO GPZO’ Radnici Gradske plinare prosvjedovali i tražili smjenu Uprave

Tomašević je u petak rekao da razumije zabrinutost stotinjak radnika GPZO-a.

Prekjučer je, kaže, bio skup radnika GPZO-a te je s radnicima razgovarala i Uprava GPZO-a i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

“S radnicima se komunicira direktno, vezano za daljnje planove pripreme za tržišnu utakmicu kako bi se barem dio kupaca ‘osvojio natrag’, te su pripreme oko toga u tijeku od strane GPZO-a”, istaknuo je Tomašević.

HURA, HERA! Sustavnim nemarom i katastrofalnom kadrovskom politikom Plenković je pridonio plinskom udaru na Zagreb

Rekao je i da su u tijeku pripreme za pravnu borbu vezano za poništavanje tog natječaja HERA-e, a o tome će više moći reći sljedeći tjedan.

“I u jednom i u drugom segmentu se rade pripreme kako bi se dalje borilo oko toga jer i dalje mi nitko nije odgovorio u kojoj državi članici EU postoji ovakav natječaj“, rekao je Tomašević.

Referirajući se na to što je Visoki upravni sud potvrdio zakonitost cjenika usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada kojeg je ranije donio Zagrebački holding rekao je kako su to i očekivali.

Podsjetio je da je već bila jedna presuda Visokog upravnog suda vezano za odluku koju je donijela Gradska skupština o cijelom modelu odvoza i naplate odvoza kako bi se došlo do više odvajanja otpada, a sada je došla još jedna odluka Visokog upravnog suda vezano za cjenik, za vrećice.

TOMAŠEVIĆ O OPSKRBI PLINOM ‘Upravni ili Ustavni sud… Vidjet ćemo. Od HERE nema suvislog odgovora’

“Tako da je taj model što se tiče Visokog upravnog suda sada proglašen u svakom aspektu potpuno u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom”, poručio je Tomašević. Međutim, napomenuo je, da su neke udruge koje su se registrirale nekoliko dana nakon što je postao gradonačelnik, najavile zahtjev za ocjenu ustavnosti.

Vjeruje da će se s time baviti Ustavni sud, ali očekuje isti rezultat kao što je bio s roditeljima-odgojiteljima.

Tomašević je na pitanje novinara rekao da još ne zna gdje će gledati sutrašnju utakmicu Hrvatska-Španjolska na Europskom nogometnom prvenstvu. Drago mu je, kaže, što je na Trgu bana Jelačića organizirano gledanje cijelog prvenstva.

Napomenuo je i kako su za još nekoliko lokacija po gradskim kvartovima dali dozvole za gledanje utakmica na otvorenom, jedna je tako na Kvaternikovom trgu, a jedna u Travnom.

SLUČAJ PLINARA ZAGREB Izgubili 300 milijuna eura potencijalnih prihoda i još nema nijedne ostavke

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.