TOMAŠEVIĆ “Predsjednica se okružila polusvijetom”

Luka Stanzl/PIXSELL

Nositelj liste platforme Možemo!, Nove ljevice i ORAH-a na izborima za EU parlament i zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba Tomislav Tomašević komentirao je aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj i iznio žestoke kritike na račun Kolinde Grabar-Kitarović, Andreja Plenkovića, ali i Milana Bandića.

Kako bi ocijenio Vladu?

“Prije svega, sramotan je način kako se ona održava na vlasti. Moram podsjetiti da je upravo premijer Plenković otvorio sezonu kupoprodaje zastupnika sa Sauchom. To je sramotno. I za one koji kupuju i za one koji su kupljeni. Bandić se u tome pokazao boljim i u Saboru i u Skupštini. To je prevara birača, to je demotivirajuće za demokraciju u Hrvatskoj”, kaže Tomašević.

“Milan Bandić, kao što se vidi iz ovih snimki sa suđenja u aferi Agram, upravlja gradom kao feudalac, njegovi pročelnici su na neki način vazali. Ostali niži u tom sustavu su kao kmetovi, a sve se to plaća našim novcem. S druge strane, nedostaje vrtića koji su prekrcani, imamo brojne probleme. Promet, da ne govorimo, krivi su prometni prioriteti. Ne zna se koja je prometna strategija što se tiče prometa u središtu grada. Gotovo 20 godina nije napravljen nijedan centimetar tramvajske pruge, imamo građane koji nemaju vode… “, govori o zagrebačkom gradonačelniku.

Tomašević, piše portal Vijesti.hr, ne bi podržao Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata, ali nije štedio ni trenutnu predsjednicu.

“Teško mi je zamisliti da netko može biti gori predsjednik nakon nje. Tu su brojne afere, od promoviranja ustaškog pozdrava godinama da bi onda rekla da su je krivo savjetovali savjetnici, okružila se jednim polusvijetom, ljudima poput Zdravka Mamića, ljudima iz obavještajnog podzemlja. Podilazi stalno ekstremnoj desnici”, kaže.

Komentiraj