Tomašević pozvao Zagrepčane da glasaju protiv Bandića

HINA / Denis CERIÆ /dc

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš, koji je u prvom krugu lokalnih izbora kao kandidat za gradonačelnika dobio 3,9 posto potpore građana, pozvao je u utorak Zagrepčane da u nedjelju izađu na drugi krug izbora i glasaju protiv Milana Bandića, poručivši  da je konačno došlo vrijeme da se Bandića ukloni s vlasti.

Bandićev način upravljanja Zagrebom nazvao je  modelom izvlačenja novca iz đepova poreznih obveznika za korist prijatelja, kumova i sponzora. Tom modelu konačno mora doći kraj, poručio je Tomašević na konferenciji za novinare koju je održao na Trgu bana Josipa Jelačića dok je u pozadini s okolne zgrade razvijen ogroman transparent s natpisom “Totalna prevara”.

Istaknuo je da je to zajednički stav stranaka Zagreb je naš, Nova ljevica, ORaH i Za grad. Riječ je o koaliciji koja je u prvom krugu lokalnih izbora osvojila četiri mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Proteklih 17 godina upravljanja Zagrebom po Bandićevu modelu obilježile se štetne javne nabave, zamjene zemljišta i štetna privatizacija komunalnih usluga, rekao je Tomašević.

“Bandićev način upravljanja Zagrebom totalna je prevara građana, Bandić već godinama uvjerava javnost da je za malo novca izgradio puno, a zapravo je za puno novca izgradio malo”, istaknuo je.

Te je tvrdnje Tomašević argumentirao podacima da je u zadnjih šest godina, od 2011. do 2016., u javnim nabavama u Zagrebu i Holdingu čak 45 posto poslova sklopljeno na temelju direktne pogodbe ili na temelju samo jedne javne ponude.

Ustvrdio je kako su u zadnjih šest godina zbog toga poslovi preko javnih nabava u Zagrebu i Holdingu preplaćeni za 2 milijarde i 123 milijuna kuna.

“Bandić se često voli uspoređivati s Bečom, no javne nabave koje su objavljenje u službenom glasniku EU pokazuju da je u Beču samo 7,5 posto poslova sklopljeno na temelju direktne pogodbe ili samo jedne ponude”, rekao je Tomašević te pozvao Zagrepčane glasaju protiv Bandića i konačno došlo ga  uklone s vlasti.

Komentiraj