TOMAŠEVIĆ: “Pomno ćemo pratiti sve aspekte obnove Zagreba”

Pomno ćemo pratiti sve aspekte obnove Zagreba, naročito javne nabave. Bude li problema, spremni smo inicirati nove izmjene zakona, izjavio je za RTL čelnik saborskog lijevog bloka Tomislav Tomašević.

Zadovoljan je time što je Zakon o obnovi Zagreba usvojen, premda je lijevi blok želio da bude usvojen još u lipnju, za što Tomašević tvrdi da se moglo ostvariti. “Bilo je vremena, ali odlučili su se za izbore, pa smo izgubili nekoliko mjeseci građevinske sezone”, kazao je.

Tomašević je zadovoljan time što je vlada usvojila neke prijedloge lijevog bloka, ali kaže kako očekuje probleme. “Vlada se odlučila za sporiji institucionalni okvir, pa će i provedba biti manje kvalitetna. Ima nelogičnosti oko obiteljskih kuća, vlasnika stanova koji su vlasnici nekretnina, zgrada javne namjene u kojima su privatni vlasnici… Ali, bitno je ipak da provedba krene što prije”, kazao je Tomašević.

On je precizirao da je lijevi blok tražio objavljivanje podataka o javnoj nabavi u realnom vremenu te nadzor neovisnog tijela, ali je u zakon ušla odredba o kvartalnom objavljivanju podataka o javnoj nabavi. “Očekujemo probleme. Na vladi je odgovornost provedbe zakona, na Saboru da usvoji institucionalni okvir”, kazao je Tomašević, najavljujući ozbiljan angažman lijevog bloka u nadzoru provedbe danas usvojenog Zakona o obnovi Zagreba i okolice.

 

Komentiraj