TOMAŠEVIĆ: “Ovi amandmani su doista besramni, politička korupcija par excellence”

Tomislav Tomašević iz Lijevog bloka i stranke Zagreb je naš! jutros je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao jučerašnju sjednicu Gradske skupštine i brojne amandmane na GUP koji su predali Bandićevi zastupnici.

“Predano je 15 amandmana HDZ-a, 6 amandmana gradonačelnika i 65 amandmana kluba zastupnika Milana Bandića, to je ukupno 86 amandmana. Nažalost je jučer izglasano da amandmani idu u proceduru. Međutim, nisu usvojeni kao amandmani, još nije krenula raprava niti o GUP-u, niti amandmanima”, objasnio je.

Dodaje da tu ima posla za Uskok. “Meni je također donekle i kukavički što su ti amandmani podneseni od strane cijelog kluba. Ako malo pogledamo praksu prije prijašnjih sjednica kada se mijenjao GUP, to su često bili amandmani pojedinih zastupnika. A ovako se sakriva svatko tko je to podnio pošto su išli u ime cijelog kluba”, istaknuo je.

Tomašević je rekao i kako su navedeni amandmani politička korupcija par excellence. “Postoji još jedna teorija – da dio tih Bandićevih zastupničkih amandmana pripada zapravo i HDZ-ovim amandmanima. Znači, da su određeni HDZ-ovci preko Bandićevog kluba predali te amandmane jer su to doista besramni amandmani. To je doslovce politčka korupcija par excellance”, kazao je.

“Kada netko tako preda amandman gdje nekome višestruko uveća vrijednost zemljišta, a to napravi na samoj sjednici, u izvanrednoj proceduri, to ne može biti ništa doli trgovina ispod žita i besramna politička korupcija.” Naime, amandmani se inače predaju bar tri dana prije sjednice”, objasnio je Tomašević.

Komentiraj