Tomašević o Škori: “Ta taktika neće proći, mi se nećemo baviti demoniziranjem protukandidata”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su u utorak konferenciju za medije na kojoj su rekapitulirati rezultate prvog kruga lokalnih izbora i najavili kampanju za drugi krug.

Tomislav Tomašević je komentirao taktiku Miroslava Škore, koji ih je nazvao ‘ekstremnom ljevicom’.

“Ta taktika neće proći. Mi se nećemo baviti demoniziranjem protukandidata. Što očekivati od Miroslava Škore? HAKOM je utvrdio da je telefonski broj koji je koristila agencija za blaćenje svih protukandidata, da ju je angažirao Miroslav Škoro. Na dan izbora krenuli su i SMS-ovi da biraju nas, kojima se očito pokušavalo mobilizirati birače da izađu protiv nas. Nismo mogli reagirati, jer bi to bilo kršenje šutnje. To su ti prljavi trikovi kojima se koriste. Mi se njima nećemo služiti. Mi ćemo pobijediti za dva tjedna, uzdignute glave i svakome od protukandidata ćemo moći pogledati u oči”, rekao je Tomašević.

Poručio je da je velik broj građana povjerovao da su promjene moguće. “Ono što mogu obećati jest da ćemo mi primjerom pokazati kako se može raditi i poštovati pravila. Očekujemo da, primjerice, komunalni redari kazne sve koji krše pravila, nema nedodirljivih. Ako se mi tako ponašamo, ako mi to očekujemo od gradskih poduzeća, onda se mogu i svi drugi tako ponašati”, rekao je Tomašević.

Službeni automobil će koristiti samo kad to protokol traži, rekao je Tomašević, u suprotnom će na posao dolaziti biciklom ili javnim prijevozom. Upitan što će sa zaštitom, uzvraća: “Što će meni tjelohranitelj?” I na današnju konferenciju za medije došao je – biciklom.

Tomislav Tomašević: “Kako mi možemo voditi vladu s 27 ministara, a da to bude brzo i efikasno?”

Komentiraj