Tomašević o napadu na Rimčeve radnike: “Očekujem da se napadače kazni za ovaj zločin iz mržnje”

Nakon što je poduzetnik Mate Rimac jučer na Facebooku objavio status o tome da je skupina mladića napala njegove zaposlenike, reagirao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Oštro osuđujem rasistički napad na radnike Rimac Automobila. Nasilju ne smije biti mjesta u našem gradu, pogotovo ne onom motiviranom mržnjom prema onima koji su drukčiji, po bilo kojoj osnovi. Napad na ljude zbog druge boje kože napad je na sve nas. Zato očekujem da institucije što prije pronađu napadače i kazne ih za ovaj zločin iz mržnje. A Zagreb će, usprkos pojedincima koji mrze, ostati otvoren i gostoljubiv grad”, napisao je Tomašević na Facebooku.

Podsjećamo, vlasnik Rimac Automobila i šef Bugattija Mate Rimac objavio je u subotu na svom Facebook profilu da su njegovi strani kolege napadnuti u Zagrebu.

Napad se dogodio u samom centru grada, a Rimac je napisao da su mlađi muškarci prvo krenuli s rasističkim uvredama prema stranim kolegama, a da su ih potom fizički napali.

Rimac je poručio da napad smatra pojedinačnim incidentom te je izrazio nadu da neće utjecati na percepciju stranaca koji dolaze raditi u Hrvatsku.

Strani kolege Mate Rimca napadnuti u Zagrebu: “Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota”

Komentiraj