Tomašević: “Naši birači ne žele da koaliramo sa starim političkim akterima”

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević u čtvrtak je održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao izlazak na izbore za gradonačelnika Zagreba, kao i o ropalim pregovorima s oporbom. Kako je sinoć objavio Gordan Maras, pregovori između lijevo-liberalne zagrebačke opozicije propali su jer, kako kaže, platforma Možemo! ne želi zajednički izlazak na lokalne izbore u Zagrebu.

“Na izborima imamo tri cilja. Prvi je maknuti Bandića, drugi cilj je omogućiti stvaranje većine u Gradskoj skupštini koji će biti za progresivne promjene, a treći je glavni, da se promijeni način upravljanja u Gradu Zagrebu da bude pravedno, transparentno i održivo”, rekao je Tomašević novinarima.

Dodao je da su nakon konzultacija sa članovima i dosadašnjim koalicijskim partnerima zaključili da je bolje da ne idu u veliku predizbornu koaliciju koja uključuje SDP. “To je pravednije i prema biračima, koji mogu odlučiti tko će ući u Skupštinu”, rekao je Tomašević.

Istaknuo je i da je njihova procjena bila, a što se potvrdilo u anketi, da najviše novih birača mogu izvući na način da ne idu u predizbornu koaliciju sa starim političkim akterima. Dodao je i da je cilj na izbore izvući nove birače, koji dosad nisu izlazili na lokalne izbore.

“Svaki peti birač Možemo! i Naš ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku”, rekao je Tomašević i pozvao oporbu na zajedničku kampanju kako bi što više birača izašlo na izbore jer, ističe, Bandića s vlasti mogu maknuti jedino uz veću izlaznost.

“Imali smo razgovor oko toga koji bi oblik suradnje bio dobar za naše birače, a razgovarali smo i o tome da se u drugom krugu podrži onoga tko ide protiv Bandića”, rekao je Tomašević.

Na pitanje je li glavni problem činjenica da će birači zamjeriti koaliciju s SDP-om, Tomašević je rekao da je cilj što više birača izvući na birališta, a da su njihova istraživanja pokazala da to u jednom velikom bloku neće biti moguće, odnosno da birači imaju više kandidata koji će ih privući na glasanje.

Ništa od dogovora oporbe: SDP tvrdi da su Možemo! i Tomašević ušli s njima u ‘fajt’

Komentiraj

nacional banner
nacional banner