Tomašević na Trešnjevci: Nužna hitna ulaganja u sanaciju vodovoda

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš!) zauzeo se u petak u gradskoj četvrti Trešnjevka–sjever za hitna ulaganja u sanaciju vodovoda, ali i upozorio na opterećenost odvoda kao uzrok sve češćih poplava.

O problemu poplavljivanja objekata sve većeg broja stanovnika zbog preopterećenosti odvoda i kanalizacijske mreže Tomašević je govorio tijekom obilaska naselja Rudeš.

“U planu je ulaganje u sanaciju vodovoda u starijim dijelovima grada te razdvajanje odvodnje oborinskih voda od kanalizacijskih”, najavio je.

Za sanaciju konkretnog problema stanovnika u Rudešu potrebna je, po njegovim riječima, izgradnja ispusta oborinskih voda koji se spaja na kolektor za odvodnju na Horvaćanskoj cesti.

Preopterećenost odvoda i kanalizacijske mreže zbog preizgrađenosti posljednjih godina Tomašević je naveo kao uzrok sve češćih poplava, jer su nakon gotovo svake obilnije kiše građankama i građanima domovi poplavljeni, često i fekalnim vodama.

“Zbog neprikladnog sustava odvodnje otpadnih voda, u poplavama stradava privatna imovina. Taj problem već dugo pogađa Rudeš i njegovih više stotina stanovnika, a uz daljnju stanogradnju zahvaća i druge dijelove Trešnjevke”, rekao je.

Napomenuo je da je od 2014. rješenje bilo eventualno izdavanje jednokratne financijske pomoći unesrećenim građanima, ali da se mora pronaći i ostvariti neko dugoročno i održivo rješenje.

Tomašević je konferenciju održao na mjestu s pogledom na zgradu stare pučke škole, okružene rijetkom zelenom površinom, za koju interes pokazuju privatni investitori.

Tu površinu vidi posebnom jer odlično komunicira s cijelim kvartom i nudi potencijal kreiranja sadržaja od javnog interesa, pa umjesto zapuštanja i nekorištenja treba biti u službi brojne djece Rudeša u komunikaciji s potrebama škole.

Komentiraj